Ciucă, despre azilele groazei: Nu am avut astfel de informări ca premier. Ce spune despre eventuale demiteri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Ciucă susține că nu a fost informat despre situația din azilele din județul Ilfov în timp ce era premierul României. Președintele PNL a precizat că partidul va cere măsuri pentru toți cei vinovați.

Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO: GOV
Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO: GOV

„Ceea ce s-a întâmplat în azilele groazei este absolut incredibil și inadmisibil. De aceea în discuțiile pe care le-am avut atât la nivel conducerii partidului, cât și discuțiile pe care le vom susține în continuare acestea trebuie să fie de intransigenţă maximă. Nu există niciun fel de toleranță și cerem tuturor instituțiilor statului să ia măsurile cele mai adecvate și cât mai repede cu putință, astfel încât toți cei vinovați să fie pedepsiți”, a precizat președintele PNL.

Întrebat dacă în momentul în care era premier a fost informat în legătură de ministerele de linie despre situația din centre, Nicolae Ciucă a punctat că „de fiecare dată când am avut astfel de informări, am luat măsuri în consecință.

„Nu am avut astfel de informări și sunt convins că indiferent de ce instituții ar fi fost vorba, indiferent de ce nivel de conducere ar fi fost vorba și atunci și acum măsurile trebuie să fie aceleași”, a precizat președintele PNL.

Totodată, chestionat dacă ar trebui să existe și o răspundere politică, Ciucă s-a arătat convins că există o analiză la nivelul Guvernului în acest caz și că aceasta va fi finalizată cu măsuri.

„Vom cere măsuri pentru toți cei vinovați, nu contează la ce minister își desfășoară activitatea. Este clar că trebuie luate măsuri”, a precizat liberalul.

Ciolacu cere verificări în toate azilele din țară

Premierul Marcel Ciolacu a avut duminică o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, în urma anchetei privind cazul bătrânilor bătuți, înfometați și umiliți în căminele din Ilfov. 

La discuții au fost chemați, potrivit programului oficial, Marius Budăi, ministrul Muncii, Alina Gorghiu, ministrul Justiției, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, și reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Inspecției Sanitare de Stat.

Potrivit unor surse citate de Digi 24, premierul Ciolacu ar fi cerut demisii de la Poliția Județului Ilfov, Poliția Afumați și Poliția Voluntari. Cele trei instituții sunt cele care au colaborat cu DIICOT pentru punerea în aplicare a perchezițiilor la cele trei centre de la care a pornit tot scandalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite