Ciolacu recunoaște posibilitatea unei alianțe cu PNL la alegerile din 2024: Există discuții, facem politică

0
Publicat:

Marcel Ciolacu susține că există discuții privind posibilitatea unor candidaturi pe liste comune PSD-PNL la alegerile din anul 2024. Șeful PSD susține că are o colaborare bună cu liberalii, însă a amintit și contextul în care au ajuns la guvernare.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Normal că există discuţii, facem politică. Eu cred că atât PSD, cât şi PNL au adus o stabilitate în România. N-aş vrea să vă reamintesc contextul când a intrat PSD la guvernare. Era plină criză socială şi era o incoerenţă guvernamentală acută, da? Ăsta este adevărul, nu vreau să-i deranjez sau să-i supăr pe colegii mei. (...) Lucrurile funcţionează, dar trebuie să spunem câteodată şi adevărul”, a precizat premierul României, în cadrul unei vizite în Vrancea, potrivit Agerpres.

Chestionat dacă susține varianta unui candidat comun la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a precizat că face politică: „Eu aş merge şi la Comisia Europeană să avem candidat comun".

Ce spune Ciucă

Președintele PNL preciza, la începutul lunii septembrie, că partidul pe care îl conduce își planifică să abordeze anul electoral 2024 de unul singur.

„În analiza pe care am prezentat-o membrilor BPN, în acest moment nu există nicio proiecţie de coaliţie. Partidul Naţional Liberal are o abordare în care îşi va planifica modul de abordare a anului electoral 2024 de unul singur. Sigur, toată această, tot acest aspect al alianţelor, coaliţiilor politice urmează să fie dezbătut. Este un proces în analiză pentru şedinţa de luna următoare. Chiar astăzi, domnul prim-vicepreşedinte a prezentat calendarul nominalizărilor şi al tuturor activităţilor premergătoare intrării în anul electoral", susține Nicolae Ciucă, întrebat în privinţa posibilităţii colaborării PNL cu PSD pe liste comune la alegeri, potrivit Agerpres.

Chestionat dacă a fost propus un pact de neagresiune cu partenerii de Coaliție, Ciucă  a precizat că „pactul nu a fost discutat, nu a fost aprobat”.

În politică, cuvântul 'onest' trebuie să capete şi el relevanţă şi tracţiune. Ca atare, nu e vorba de niciun pact acum, când discutăm", preciza Ciucă la începutul lunii septembrie.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite