Dosarul DNA privind vaccinurile. Ciolacu: Colegii mei vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Cîțu

0
Publicat:

Marcel Ciolacu, premier al României și președinte al PSD, a subliniat că senatorii social-democrați vor vota pentru ridicarea imunității lui Florin Cîțu, în dosarul în care DNA solicită acest lucru, pentru a putea fi cercetat în ceea ce privește achizițiile de vaccinuri anti-COVID-19.

Marcel Ciolacu susține că PSD va vota pentru ridicarea imunității lui Cîțu FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu susține că PSD va vota pentru ridicarea imunității lui Cîțu FOTO Inquam Photos

Un lucru pe care mi-aduc aminte că l-am spus când eram în opoziţie. În timp ce noi stăteam în casă, se făceau mari afaceri în România. E una dintre afaceri achiziţionarea vaccinurilor, mai sunt şi altele, gândiţi-vă la izolete, măşti neconforme. Întotdeauna aflarea adevărului duce ca o societate să fie mult mai aşezată şi mult mai liberă”, a afirmat Ciolacu, joi seară, întrebat despre dosarul care vizează achiziţia de vaccinuri în pandemie.

Șeful Guvernului a adăugat că nu a comentat niciodată o decizie a unui magistrat şi nu o va face nici de această dată. „Categoric, colegii mei vor vota pentru ridicarea imunităţii”, a explicat premierul României.

Întrebat despre prejudiciul de 1 miliard de euro, Ciolacu a punctat: „Dar ştiţi că vorbim de el imediat după pandemie (...) am fost făcut prost, am fost făcut în toate felurile când spuneam că a fost o decizie aberantă în acel moment. Vedem din comunicatul DNA-ului că aveam pârghii de a trece în contract ca să nu se piardă aceşti bani. Vom vedea. Va fi o negociere. Ce pot să vă spun cu certitudine: nu va exista niciun impediment ca să se ştie tot adevărul în spaţiul public”.

DNA a solicitat, joi, Senatului şi Preşedinţiei avizarea cercetării fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor. Procurororii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite