Nicolae Ciucă: „Florin Cîţu îşi va da demisia din grupul senatorilor PNL şi va deveni senator neafiliat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, joi seară, că senatorii liberali vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu.

Nicolae Ciucă FOTO Mediafax
Nicolae Ciucă FOTO Mediafax

DNA cere ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, dar și în cazul foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, în dosarul în care se investighează posibile fapte de corupție în legătură cu achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19.

Procurorii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

Nicolae Ciucă a recunoscut că imaginea PNL e afectată de acest scandal. „Florin Cîțu a fost președinte al partidului, a fost premier, e membru PNL. Nu putem spune că nu s-a întâmplat nimic. Este absolut corect să lăsăm instituțiile, justiția să-și deruleze procedurile și în final să vedem care este concluzia”, a spus Ciucă.

Președintele PNL a precizat faptul că „În momentul în care vom primi documentele de solicitare din partea DNA am obligativitatea, în calitate de preşedinte al Senatului, să convoc de îndată Biroul Permanent şi, în baza analizei şi deciziei Biroului Permanent, documentele să fie înaintate către Comisia Juridică, comisie care va analiza documentele, va întocmi un raport, iar raportul va merge spre aprobare în plenul Senatului şi în plenul Senatului, desigur, vom proceda cum am procedat şi până acum, acordând votul nostru pentru a lăsa justiţia să îşi facă datoria“, a declarat Nicolae Ciucă la Digi 24.

Întrebat dacă senatorii liberali vor vota toţi pentru ridicarea imunităţii fostului preşedinte al PNL, actualul lider al formaţiunii a răspuns afirmativ. „Îmi exprim convingerea că senatorii PNL vor avea propria judecată şi vor lua decizia în conformitate cu ceea ce au făcut şi până acum. La nivelul partidului, de fiecare dată când au fost astfel de situaţii, am procedat exact cum am menţionat mai devreme”, a adăugat Ciucă. 

El a spus că a discutat cu Florin Cîţu, care l-a asigurat că va demisiona din grupul senatorilor PNL. „Am vorbit cu Florin Cîţu şi a spus că în situaţia de faţă el îşi va da demisia demisia din grupul senatorilor PNL şi va deveni senator neafiliat. Este o decizie corectă a unui membru de partid responsabil, care, dincolo de propria-i persoană, are în vedere şi imaginea partidului”, este de părere Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite