Vlad Voiculescu susține că dosarul DNA privind vaccinurile e unul politic: „Semne îngrijorătoare privind ingerințele politicului în Justiție”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății pentru care DNA solicită încuvințarea privind efecturarea urmăririi penale, susține într-un mesaj pe pagina sa de Facebook faptul că el nu a avut legătură cu campania de vaccinare și achiziițile, sugerând că ar fi vorba de un dosar politic.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății FOTO Arhivă
Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății FOTO Arhivă

Pe 21 septembrie 2021 spuneam că o anchetă privind achiziția de vaccinuri în România este binevenită.  În primul rând pentru că un moment critic pentru România și sănătatea publică a fost transformat într-un spectacol de atacuri politice în ultimii doi de ani de PSD. Reamintesc că vaccinarea anti-COVID a fost în subordinea premierului în perioada pandemiei, nu a ministrului Sănătății: e vorba de faimosul comitet de vaccinare condus de dl. Gheorghiță care îi raporta ministrului Apărării Ciucă și premierului Cîțu” a scris pe pagina sa de Facebook fostul ministru al Sănătății. 

Alocările de cantități pentru statele membre au fost stabilite în cadrul unui contract comun de achiziție al Comisiei Europene cu furnizorii, în principal pe criteriul populației. Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme. Există înregistrări ale ședințelor de guvern și documente care probează că premierul și-a asumat aceste decizii”, completează Vlad Voiculescu.

Cu toate că nu am fost de acord cu toate deciziile luate de cei care aveau în coordonare vaccinarea (ex: prioritizarea “specialilor”, centrele secrete pentru “speciali”, falsificarea indicatorilor, comunicarea campaniei de vaccinare etc.) și este de notorietate că am fost și dat afară din guvern pentru asta, trebuie spus că cantitatea de doze achiziționate a constituit o decizie de oportunitate în condiții de incertitudine privind disponibilitatea producției, evoluția tulpinilor, necesitatea re-vaccinării”, mai arată șeful USR București.

„Nu există vreo urmă de corupție”

Sunt desigur semne de întrebare, cum o decizie executivă unde nu cunosc să existe vreo urmă sau vreun element de corupție și care nici măcar nu îmi aparține, face înainte de o campanie electorală subiectul unei acțiuni penale. Deși sunt semne îngrijorătoare în ultima vreme privind ingerințele politicului în Justiție, am convingerea că există resursele de profesionalism și onestitate în acest sistem, pentru a ajunge la concluzia corectă: aceea că am acționat în cele trei luni ca ministru cu cinste, punând mereu pe primul loc viața și sănătatea oamenilor”, a conchis Vlad Voiculescu.

DNA cere ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, dar și în cazul foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, în dosarul în care se investighează posibile fapte de corupție în legătură cu achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19.

Cătălin Drulă: „Nu ne vor intimida“

 Și Cătălin Drulă a venit cu o reacție la Dosarul achiziției de vaccinuri: „Nu ne vor intimida. Ne-au trimis semnale să ne potolim. Să nu construim Polul de Dreapta. Să nu contăm în alegerile de anul viitor pentru care scenariul de culise e deja pregătit. Dosare activate când e convenabil politic, în campanie electorală, am mai văzut. Așa știu ei să lucreze. Vlad Voiculescu este un om cinstit, care în cele 3 luni ca ministru, a acționat responsabil și cu patriotism. PNL și-a asumat vaccinarea anti-COVID. Premierul Cîțu și ministrul Apărării Ciucă, șeful dlui. Gheorghiță de la Comitetul de vaccinare au coordonat acest proces. N-am fost de acord cu ei la multe decizii, iar Vlad Voiculescu a și fost dat afară din guvern pentru că i-a deranjat pe speciali care voiau centre de vaccinare doar pentru ei. Totuși, deciziile de oportunitate, mai ales în condiții de criză, sunt exact asta. Au decis Iohannis și Cîțu comandarea a prea multe vaccinuri bazat pe informațiile de atunci? Posibil, cu mintea de acum, dar nu așa se judecă într-o criză și nu e nimic “penal” în asta“, spune Drulă.

Liderul USR mai amintește că Uniunea Europeană a comandat 4,6 miliarde de doze la o populație de 450 de milioane. „Nu se știa la acel moment ce se va întâmpla cu producția, ce tulpini vor apărea, de câte rapeluri va fi nevoie. Vrea DNA să-i investigheze și pe ei? PSD s-a aruncat asupra acestei teme false pentru a acoperi portbagajele cu bani, azilele groazei și toate actele de corupție oribilă care au mutilat România. PNL se teme de crearea Polului de Dreapta care îi va trimite la lada de gunoi a Istoriei pentru ce fac țării. Împreună vor să guverneze întru hoție încă 4 ani cu un măscărici convenabil ca singură Opoziție. Ne hărțuiesc zilnic, ei și trompetele media, ne amenință primarii, ne spun că dacă nu ne potolim nu va fi bine“, spune Drulă pe pagina de Facebook.

Claudiu Năsui: „Niciunui om onest nu ar trebui să-i fie frică de nicio anchetă corectă“.

Fostul ministru al Economiei, vorbind despre Dosarul achiziției de vaccinuri, a comentat: „Niciunui om onest nu ar trebui să-i fie frică de nicio anchetă corectă. Însă, dacă se dovedește că domnul Voineag, actualul șef al DNA, cel care a folosit procuratura pentru a bloca ancheta asupra plagiatului domnului „doctor” Ciucă, o folosește acum pentru a doua oară, atunci el este cel care devine penal“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite