Prima reacție a lui Florin Cîțu, după ce DNA a cerut ridicarea imunității: „Am deplină încredere în actul de justiție”

0
Publicat:

Fostul prim-ministru Florin Cîțu a transmis joi seară printr-o postare publicată pe Facebook că întreaga sa activitate, „indiferent de funcțiile și demnitățile publice îndeplinite, a stat sub semnul bunei credințe și a respectării legii”

Florin Cîțu
DNA a cerut ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu. FOTO Facebook (Arhivă)

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, precizez că întreaga mea activitate, indiferent de funcțiile și demnitățile publice îndeplinite, a stat sub semnul bunei credințe și a respectării legii, în slujba românilor”, se arată în postarea cu pricina. 

Am deplină încredere în actul de justiție și sunt convins că procedurile aflate în desfășurare vor conduce la aflarea adevărului”, a mai transmis fostul premier.   

 Amintim faptul că DNA a cerut ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, dar și în cazul foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, în dosarul în care se investighează posibile fapte de corupție în legătură cu achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19, conform informațiilor „Adevărul”.

Procurorii DNA au cerut aviz preşedintelui României pentru foştii demnitari de la Sănătate, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, și Senatului în cazul lui Florin Cîțu, având în vedere ca este membru al acestei camere a Parlamentului. 

Procurorii spun că au probe din care rezultă suspiciunea că aceștia au prejudiciat statul cu un miliard de euro prin cumpărarea unui număr prea mare de doze de vaccin anti-COVID, în lipsa unor analize care sa ateste necesitatea achiziției.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite