Ciolacu, primul anunț după votul de învestitură: Pensiile speciale, eliminate până la finalul sesiunii parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a anunțat, îmediat după votul de acordare a încrederii Parlamentului, că legile pentru eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale parlamentarilor, vor trece de Parlament până la finalul sesiunii parlamentare.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Până la sfârşitul sesiunii, aceste legi vor trece de votul Camerei Deputaţilor şi Senat”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Premierul desemnat a anunţat că mâine se va întâlni, alături de Nicolae Ciucă, cu noul şi fostul ministru al Finanţelor pentur o analiză financiară privind jaloanele din PNRR şi în ce priveşte fondurile europene.

Premierul a mai susținut că discuții vor fi purtate și cu ministrul Muncii, Marius Budăi, „pentru a vedea amendamentele şi scrisoarea de la Comisie în ceea ce priveşte pensiile speciale, astfel încât până la sfârşitul acestei sesiuni să treacă legea prin Camera Deputaţilor”.

Cabinetul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului

Cabinetul care va fi condus de șeful PSD Marcel Ciolacu a fost votat fără emoții în Legislativul român cu 290 de voturi pentru. 

Votul a fost unul fără emoții, întrucât Coaliția PNL și PSD, susținută de grupul minorităților, au avut voturile necesare. 

Cabinetul nu a fost însă votat de UDMR, proaspăt ieșit de la guvernare. 

Voturi nu au venit nici din partea Opoziției, USR, AUR și Forța Dreptei au anunțat încă dinaintea plenului reunit că nu vor vota. 

Ce promite Cabinetul Ciolacu

  Premierul desemnat pentru formarea unui nou guvern de Coaliție, Marcel Ciolacu, a făcut mai multe promisiuni de la tribuna Parlamentului, subliniind că susține eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, pentru asigurarea legitimității demersului de tăiere a tuturor pensiilor speciale.  

Premierul desemnat pentru formarea unui nou guvern de Coaliție, Marcel Ciolacu, a subliniat la votul din Parlament privind acordarea încrederii Cabinetului Ciolacu, că locul statului român este în UE și NATO. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite