Cabinetul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cabinetul care va fi condus de șeful PSD Marcel Ciolacu a fost votat fără emoții în Legislativul român cu 290 de voturi pentru. Urmează învestirea la Palatul Cotroceni.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Cabinetul Ciolacu a primit 290 de voturi „pentru”. Au fost 95 de voturi „contra” și 0 abțineri.

Din cei 465 de membrii ai Legislativului, au fost prezenți 411, voturi exprimate 385, din care anulate 0. Total voturilor valabile a fost de 385. 

Votul a fost unul fără emoții, întrucât Coaliția PNL și PSD, susținută de grupul minorităților, au voturile necesare. 

Cabinetul nu a fost însă votat de UDMR, proaspăt ieșit de la guvernare. 

Voturi nu au venit nici din partea Opoziției, USR, AUR și Forța Dreptei au anunțat încă dinaintea plenului reunit că nu vor vota. 

Ce promite Cabinetul Ciolacu

Premierul desemnat pentru formarea unui nou guvern de Coaliție, Marcel Ciolacu, a făcut mai multe promisiuni la votul de încredere din Parlament, subliniind că susține eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Potrivit liderului PSD, este singura soluție pentru asigurarea legitimității aleșilor privind tăierea tuturor pensiilor speciale.  

Premierul desemnat pentru formarea unui nou guvern de Coaliție, Marcel Ciolacu, a subliniat la votul din Parlament privind acordarea încrederii Cabinetului Ciolacu, că locul statului român este în UE și NATO. 

Ședință cu scandal 

Ședința plenului reunit a Camerei Deputaților și Senatului a început cu un scurt scandal pe tema timpului acordat neafiliaților, după ce senatoarea Diana Șoșoacă a cerut mai mult timp pentru a vorbi la tribuna plenului, iar șeful Senatului, Nicolae Ciucă  a supus la vot propunerea, Diana șoșoacă primind două minute, adică mai mult decât restul neafiliaților.  

„Mi se pare corect să mi se acorde două minute exclusiv mie pentru că sunt unica opoziție din Parlament”, a afirmat Șoșoacă. 

Cristina Prună, deputat USR, a cerut reluarea votului pentru timpii alocați partidelor politice și neafiliaților: „Ca să spălăm rușinea instituției Șoșoacă în Parlament”.

Șoșoacă a atacat USR de la tribuna Camerei Deputaților, după ce aceștia au acuzat-o că nu are rușine: „Este rușinos ca USR, LGBTQ, în fața fețelor bisericești să vorbească de rușine. Rușinea vă aparține LGBTQ-știlor, rușine să vă fie”, a transmis Diana Șoșoacă.

De altfel, USR a adus o roată a dezastrelor produse de PSD-PNL, în timp ce parlamentarii Forța Dreptei au împărțit 3 trandafiri celor de la PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite