Opoziția, critici în cascadă pentru noul Guvern: Programul de guvernare e copy-paste / Nu v-aș vota nici primar la Dobroiești VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele din Opoziție au atacat pe bandă rulantă noul Executiv. Ludovic Orban a precizat că nu l-ar vota pe Ciolacu primar la Dobroiești, menţionând că programul de guvernare este „copy-paste”.

FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a criticat în plenul Camerei Deputaților programul de guvernare al Coaliției și a punctat că nu l-ar vota nici măcar primar la Dobroiești.

„Votăm împotriva acestui guvern uitându-ne la cine este premier. Domnule Ciolacu nu v-aș vota nici la Dobroești primar acolo unde locuiesc. Cum v-aș putea să vă votez prim-ministru? Nu vă jignesc, dar cum să votez pe cineva despre care nu știu ce liceu a terminat, când și-a luat Bacalaureatul, când și-a luat diploma de licență la prima facultate, de ce s-a dus să își facă Colegiul de Apărare un om care s-a dus să-și facă doctoratul la Academia SRI dar nici n-a fost în stare să finalizeze pentru că a fost exmatriculat”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele Forței Dreptei a precizat că programul de guvernare „nu e decât un bla-bla-bla, un copy paste al fostului program în care era PSD să vezi că 90% din ce a făcut guvernul Ciucă nu are legătură cu programul de guvernare”.

Programul de guvernare a fost criticat și de președintele USR, Cătălin Drulă, care susține că acesta este „plin de proiecții false, promisiuni, foarte multe copy-paste și măsuri care nu pot fi implementate”.

„Deficitul nu va fi niciodată cât e acolo.  La grafice colorate vă dădea clasă Dragnea și la falsul patriotism asta de mirosiți ceapă verde în piețe în timp ce nu v-ați atins de cheltuielile obscene ale statului. Măcar Dragnea era originalul. Nimeni nu vrea o copie, varianta de mâna a doua”, a afirmat Cătălin Drulă, conform sursei citate.

Liderul Aur, George Simion, i-a adresat mai multe întrebări viitorului șef al Executivului, precizând că așteaptă răspunsul pentru a afla „cu cine va guverna din anul 2024”. 

„Ati promis ca veti taxa și companiile străine. Cum veți face asta? Sugestia noastră este să taxați toate sumele trimise peste graniță prin optimizare fiscală. Vrem să vedem de ce vrea Guvernul Ciolacu să adoptăm moneda euro. Specialiștii spun că nu este momentul potrivit. Vrem să știm de ce nu ați spus nimic despre Schengen în discursul vostru. Vrem să știm despre deficitul comercial și cum facem să nu mai importăm alimente. Astea sunt temele despre care ar trebui să discutăm”, a declarat liderul AUR.

George Simion și-a continuat discursul și a întrebat și despre deficitul comercial, industria chimică sau gazele din Marea Neagră.

„Îndrăznim, prin Romgaz, să săpăm mai adânc la Caragele și să beneficiem de pe urma bogățiilor naturale ale României? Ce se va întâmpla cu zăcămintele de gaze naturale descoperite în Gorj? Unde, culmea, am avut niște cutremure în ultima perioadă. Va fi iertat în continuare, ca în vechiul cabinat, OMV-ul de plata taxelor care ar trebui să meargă către educație și sănătate?”, a adăugat liderul partidului AUR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite