Ciolacu, întâlnire cu ONG-urile pe tema măsurilor fiscale. Promisiunile premierului

0
Publicat:

Premierul României a avut astăzi discuții consultative cu reprezentanții mai multor ONG-uri, în contextul noile măsuri fiscal-bugetare. Ciolacu le-a promis organizațiilor nonguvernamentale că vor fi evitate situațiile în care activitatea societății civile va fi afectată.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Principala temă de dialog a fost constituită de continuarea, în condiții optime, a parteneriatului dintre stat și societatea civilă în misiunea socială pe care o au, cu accent pe soluții în ceea ce privește sponsorizarea corectă și transparentă a asociațiilor și fundațiilor din partea entităților comerciale”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

În cadrul întâlnirii, Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea reformelor în ceea ce privește buna administrare a banilor publici, necesare atât implementării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât și menținerii unui calendar predictibil în ceea ce privește aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Sursa citată arată că premierul a precizat că reformele vor ține cont de interesul ONG-urilor în toate domeniile și că vor fi evitate situațiile în care activitatea societății civile să fie afectată de modificările fiscal-bugetare aflate în dezbatere publică la acest moment.

„Prim-ministrul a reconfirmat deschiderea Guvernului spre dialog și a invitat organizațiile nonguvernamentale prezente la discuții să identifice soluții, în colaborare cu reprezentanți ai Executivului, astfel încât fondurile asociațiilor și fundațiilor provenite din sponsorizări să fie utilizate în beneficiul societății și să fie prevenite abuzurile”, arată Guvernul.

Potrivit sursei citate, ONG-urile prezente la discuții au salutat ideea conturată de a fi introdusă obligația auditării financiare în cazul asociațiilor și fundațiilor, subliniind că abuzurile în ceea ce privește destinația fondurilor provenite din sponsorizări pot decredibiliza și activitatea ONG-urilor cu aport social confirmat.

„De asemenea, au mulțumit șefului Guvernului pentru disponibilitatea la dialog și au confirmat că vor ține legătura cu reprezentanții Executivului până la găsirea celor mai bune soluții la provocările din zona fondurilor din sponsorizări pentru organizațiile nonguvernamentale”, arată Guvernul, într-un comunicat de presă.

Întâlnirea premierului cu ONG-urile a avut loc la solicitarea societății civile, reprezentată de Asociația Parcul Delta Văcărești, Asociația pentru Relații Comunitare, Asociația Valori în Educație, Dăruiește Viață, Federația Organizațiilor pentru Protecția Copilului, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația Principesa Margareta, Hospice Casa Speranței, Platforma Socială din România și Salvați Copiii.

Din partea Guvernului au participat viceprim-ministrul Marian Neacșu și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite