Ciolacu, după explozia de la bordul unei nave din Marea Neagră: Ipoteza unei mine e mai aproape de adevăr

0
Publicat:

Premierul României susține că ipoteza unei mine pare să fie „mai aproape de adevăr”, însă a subliniat că trebuie așteptată concluzia de la Ministerul Apărării. O explozie a avut loc în această dimineață la bordul unei nave cargo civile, aflate în Marea Neagră, la 7 mile marine (13 km) de Sulina.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„În acest moment se analizează care este cauza efectivă. Sunt cele două ipoteze spuse de domnul ministru al Transporturilor. Se pare că prima ipoteză e mai aproape de adevăr, dar haideţi să aşteptăm exact ce ne spun cei de la Ministerul Apărării. Nu este pusă în pericol navigaţia pe canalul Sulina. Dimpotrivă, nava era la ape adânci, deci nu sunt probleme din acest punct de vedere. Chiar o intervenţie în timp real, de excepţie, a tuturor celor implicaţi", a explicat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Premierul a ținut să felicite ministerul Transporturilor și al Apărării pentru că au avut „o intervenție rapidă”: „Eu am fost informat azi dimineaţă, la ora 6,05. Cum era şi normal, s-au coordonat foarte bine cei doi miniştri şi cu instituţiile subordonate. Nu avem nicio victimă".

O explozie a avut loc în această dimineață la bordul unei nave cargo civile, aflate în Marea Neagră, la 7 mile marine (13 km) este de Sulina,. Echipajul de 12 persoane de la bord a fost evacuat. În prezent, nu este clar dacă explozia a fost cauzată de o mină marină sau a fost o problemă la sala mașinilor.

Directoarea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Rodica Agavriloaei, a declarat, pentru AGERPRES, că starea celor 12 marinari de pe nava aflată sub pavilion Togo a fost evaluată de asistenta medicală a SAJ, în cazul unuia dintre ei fiind necesară încă supravegherea medicală.

"Este vorba despre un cetăţean sirian care prezintă o durere abdominală uşoară şi o contuzie la braţul drept. El rămâne în continuare în UPU", a precizat directoarea SAJ.

Cosmin Laurențiu Dumitrache, șeful Autorității Navale Române, a declarat că nava pare să fie stabilă în aceste momente, fără risc imediat de scufundare. Oficialul a explicat că în aceste momente se efectuează o anchetă, care presupune inspectarea navei, inclusiv la exterior, cu scafandri, pentru a se stabili cauza și locul exact al exploziei care a afectat vaporul.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite