Scandal Șoșoacă-Simion în plenul Senatului: Pleacă de aici, susținător de violuri/ Zât, du-te și pupă-l pe Ciolacu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Șoșoacă și George Simion au fost actorii principali ai unui scandal în plenul Senatului, în timp ce liderul AUR strângea semnături pentru moțiunea împotriva Guvernului. Cei doi parlamentari, foști colegi de partid, și-au aruncat vorbe grele. Senatoarea Șoșoacă l-a criticat pe Simion pentru scandalul sexual de la școala de vara a tineretului AUR, în timp ce președintele AUR a acuzat-o că e "pesedistă".

„Strângem semnături pentru a da jos Guvernul Ciolacu, primele semnături sunt deja pe hârtie”, a transmis George Simion, într-un live pe Facebook. Acesta a mers la mai mulți parlamentari, din toate grupurile parlamentare, pentru a strânge semnături. 

Liderul AUR a intrat să strângă semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu și în timpul ședinței de plen a Senatului.

Întrebat de Diana Șoșoacă care este motivul pentru care se află în Senat, liderul AUR a punctat că strânge semnături pentru moțiunea împotriva Guvernului condus de Marcel Ciolacu: „Ne trebuie 117 parlamentari”, a punctat acesta.

Scandal între Diana Șoșoacă și George Simion în plenul Senatului FOTO: Inquam Photos
Scandal între Diana Șoșoacă și George Simion în plenul Senatului FOTO: Inquam Photos

Senatoarea l-a luat la întrebări și pe marginea scandalului de la școala de vară a AUR. În replică, Simion a punctat că totul este „o minciună de a sistemului.

„Nu există membrii AUR. Semnați? Deci nu semnați moțiunea. Doamna senator face ce știe ea. Nu erau membrii AUR. Doamnă, eu vă respect, nu mai țipați așa. Doamnă, nu mai mințiți, eu am venit să strâng semnături”, a precizat George Simion.

„Cum vă permiteți să veniți aici, în Senat, după ce membrii dumneavoastră au violat o fetiță de 17 ani. Cum este posibil să veniți să stricați ședința Senatului când membrii dumneavoastră au violat o fetiță și tot voi arătați lucrul ăsta. Nu vă e rușine? Plecați afară din Senat că aveți treabă la deputați. Nu mai munciți. Vă rog frumos, ieșiți afară”, i-a reproşat Şoşoacă deputatului AUR.

În replică, liderul AUR a acuzat-o că răspândeşte minciuni: „Nu mai mințiți, doamnă. Răspândiți minciuni. Nu sunt membrii AUR, doamnă”.

„Pleacă de aici, susținător de violuri și de violatori. Nu îți e rușine. Nu vrem susținători de violatori în sală. Nu îți e rușine să nu își asumi răspunderea pentru ceea ce faci”, a adăugat Diana Șoșoacă.

„Așa îl susțineți pe Ciolacu. Zât! Deci îl susțineți pe Ciolacu, da? Deci Șoșoacă face ce știe, îl susține pe Ciolacu. PSD-isto pleacă de aici. Ăștia sunt susținătorii lui Ciolacu. (..) Mă încurci cu fizicul tău. Du-te pupă-l pe Ciolacu”, i-a răspuns Simion.

Senatoarea l-a rugat de mai multe ori pe președintele Senatului să ia atitudine în acest caz: „Domnule președinte, cu tot respectul, semnăturile nu se strâng în timpul ședinței”.

„Vă rog cu respect să dați dovadă de un comportament adecvat. Vă rog să vă comportați decent și să nu mai tulburați ședința Senatului”, le transmis Nicolae Ciucă celor doi parlamentari.

Sorin Cîmpeanu, cel care conducerea ședința de plen a Senatului, a invocat articolul 23 alineatul 3 din Regulament, cel care prevede că "persoanele care asistă la şedinţă trebuie să păstreze liniştea, în caz contrar putând fi evacuate din sală", potrivit Agerpres.

Moțiune de cenzură a AUR

Liderul AUR a anunțat, în timpul unei conferințe de presă, că au fost strânse 42 de semnături până în prezent, rugându-i și pe parlamentarii USR să se alăture demersului.

"Am început, având în vedere iniţierea demersurilor pentru asumarea răspunderii de către Guvern, strângerea de semnături pe o moţiune de cenzură care să-l dea jos pe Marcel Ciolacu. Avem strânse 42 de semnături până în acest moment, de la deputaţi şi senatori din grupul AUR şi neafiliaţi, aşteptăm cu interes să se decidă şi deputaţii USR ce au de gând să facă şi alţi deputaţi neafiliaţi. Împreună am avea numărul de semnături. Tocmai ieşim de la votul final al Camerei Deputaţilor, unde s-a văzut clar că UDMR-ul girează această coaliţie şi girează asumarea răspunderii. S-au abţinut de la moţiunea simplă împotriva lui Alexandru Rafila. Calculul politic arată simplu: dacă USR-ul va semna, avem semnăturile necesare. Dacă USR-ul nu va semna, nu avem semnăturile necesare şi asta indică clar faptul că există o înţelegere, un aranjament, un blat între conducerea USR şi Marcel Ciolacu pentru a-l menţine pe acesta în funcţie", a susţinut Simion, potrivit Agerpres.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite