Ciolacu, despre amânarea rotației premierilor: Nu suntem la talcioc. Schimbarea va avea loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD exclude posibilitatea amânării rotativei guvernamentale până la toamnă, precizând că în acest context rotația nu va mai exista. Ciolacu susține că protocolul stabilit în coaliție va fi respectat.

Ciolacu susține că protocolul stabilit în coaliție va fi respectat FOTO: Inquam Photos
Ciolacu susține că protocolul stabilit în coaliție va fi respectat FOTO: Inquam Photos

„Eu nu răspund la ceva neoficial, PSD și PNL au un acord politic pe care îl respectăm și îl punem în aplicare. După 30 de ani au ajuns și politicienii la o maturitate politică, astfel încât să respecte niște acorduri. Este exclus, astfel nu mai facem rotativa. Nu suntem nici la talcioc, nu e nici tocmeală. Eu am avut discuția aceasta cu domnul premier să avem o abordare responsabilă asupra funcționării Guvernului și Parlamentului”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD este de părere că tema amânării rotației premierilor nu există pentru români și și-a arătat convingerea că protocolul stabilit în coaliție va fi respectat.

„Domnul președinte a făcut în mod expres referire la rocada premierilor. E o temă falsă ce se întâmplă în acest moment și vă spun cu tot respectul, nu există această temă pentru români, se vehiculează în lipsa altor teme sau altor răspunsuri ale unor oameni politici, nu există aceste teme. Cineva să nu facă propunere, avem niște discuții cu niște oameni de stat responsabili. Deja e o analiză pe text, e la plural, nu e la singular, hai să ieșim din zona de speculații, protocolul va fi respectat”, a explicat președintele PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD a declarat, la finalul Biroului Permanent Național, că social-democrații nu au discutat în cadrul ședinței despre posibilitatea amânării rotativei guvernamentale.

 „Nu am avut o astfel de discuție astăzi, din contră aș putea spune că președintele PSD și toată concentrarea noastră, a miniștrilor PSD, va fi pe rezolvarea acestor probleme (nr. creșterea prețurilor la alimente) în perioada următoare, nici de cum despre ce se va întâmpla în mai, conform protocolului. Nu am avut o astfel de discuție, cred că a rezolva problema creșterii prețurilor la alimente, a încerca să venim cu o soluție, este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facem acum pentru toți cetățenii României”, a explicat acesta.

Radu Oprea susține că românii sunt mai interesați de rezolvarea problemelor actuale, decât despre rotativa guvernamentală, iar din acest motiv ședința PSD s-a axat pe găsirea de soluții. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite