Ciolacu: Așteptăm de la Curtea de Conturi un feed-back real privind eficiența măsurilor fiscal bugetare

0
Publicat:

Premierul susține că Executivul așteaptă de la Curtea de Conturi un „feed-back real” privind eficiența setului de măsuri fiscale. Ciolacu a punctat că în perioada marcate de diferite crize, fondurile sunt limitate și trebuie administrate cu grijă.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„La preluarea mandatului echipei guvernamentale pe care o conduc, colegii mei au avut plăcuta surpriză de a primi din partea Curţii de Conturi o listă cu măsurile şi recomandările pe care ministerele trebuiau să le implementeze, în urma rapoartelor de audit. Genul acesta de anticipare şi pro-acţiune va întări încrederea şi colaborarea între noi şi dumneavoastră. Ieri, Guvernul şi-a asumat un set de măsuri fiscale menite să crească încasările la buget şi să reducă risipa. Aşteptăm de la Curtea de Conturi să ne ofere un feed-back real, dacă aceste măsuri şi-au atins ţinta sau nu. Ne bazăm pe profesionalismul şi corectitudinea dumneavoastră în auditarea acestor măsuri", a transmis premierul, potrivit Agerpres.

Mesajul premierului a fost transmis de către Alexandru Mihai Ghigiu, şeful Cancelariei prim-ministrului, în cadrul conferinţei de închidere a Proiectului CCR-SAI pentru cetăţean, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Premierul a punctat că în perioada marcate de diferite crize, fondurile sunt limitate și trebuie administrate cu grijă.

„Este evident că în perioade marcate de diferite crize, fondurile sunt limitate şi trebuie administrate cu grijă. În acest sens, evaluarea investiţiilor într-o politică publică, în detrimentul alteia, este esenţială pentru un executiv performant. Asta ne dorim, să fie plus valoarea adusă de auditurile dumneavoastră", a punctat Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a subliniat că o instituție de audit „modernă, profesionistă și independentă reprezintă un câștig” pentru România. 

„Colaborarea cu o instituţie cum este Curtea de Conturi a României, independentă, performantă şi deschisă spre colaborare, este o oportunitate pentru dezvoltarea României. Avem nevoie de dumneavoastră, prin auditurile realizate, să ne arătaţi impactul real al măsurilor pe care le luăm şi, eventual, unde ar trebui să ne îndreptăm atenţia şi finanţarea. Înţeleg că este o schimbare de paradigmă pe care şi-o propune Curtea de Conturi în relaţia cu celelalte instituţii ale statului. Consider că un dialog pe mai multe canale, o aplecare asupra problemelor sistemice în misiunile de audit ne va ajuta să avem instituţii mai performante financiar şi, implicit, mai performante în oferirea de servicii de calitate pentru cetăţeni", a transmis premierul, potrivit sursei citate.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite