Boloș: Ideea naționalizării Pilonului II de pensii este „soră cu nebunia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, subliniază că desființarea Pilonului II de pensii ar fi o „soră cu nebunia”, potrivit News. Observația ministrului vine în urma unui scandal în Coaliție provocat de introducerea unui amendament care desființa obligativitatea contribuției.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Nu cred într-o asemenea acţiune, este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân, în fondurile de pensii private, sunt 103 miliarde lei care sunt în aceste fonduri de pensii private şi discutăm despre un număr de 8,3 milioane de oameni. (...) Trebuie să mărturisesc, acest amendament nu a urmat calea oficială, deci practic el nu a ajuns să fie discutat în comisii, eu nu ştiu să fi ajuns în comisiile parlamentare şi, recunosc, nu cunosc aceste proceduri parlamentare”, a afirmat Marcel Boloş, potrivit News

Întrebat cu privire la cine a avansat, în discuţiile Coaliţiei, ideea introducerii unei prevederi care să dea posibilitatea naţionalizării Pilonului II de pensii, Boloş a adăugat: „Să zicem că nu face parte din structurile politice, dar prefer ca acest subiect să nu îl aprofundez tocmai din respect pentru ţară şi interesele ţării”.

Amendamentul surpriză din Coaliție

Privind amendamentul surpriză apărut în propunerile pentru proiectul de asumare a răspunderii, ministrul Marcel Boloș a susținut că nu este parlamentar, nu face amendamente și nici nu răspunde de activitatea secretarului de stat care ar fi transmis amendamentul la legea proiectul măsurilor fiscal-bugetare, prin care era desființată obligativitatea contribbuției la Pilonul II de pensii.

„Am aflat azi de amendamente. L-am văzut cum l-ați văzut și dumneavostră. Nu răspund eu de activitatea doamnei Pescaru. Nu a fost un amendament oficial. Nu trebuie să dau eu socoteală. E o activitate pe care a desfășurat-o. Dacă ar fi afost oficial, era înregistrat și urma procedura legală. (...) Dacă era un amendament oficial care să producă efecte juridice, mă luam după el”, le-a spus ministrul jurnaliștilor, la intrarea în ședința comună a Parlamentului pentru asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind măsurile fiscal-bugetare.

Ministrul a mai afirmat că nu a participat marți, la discuțiile de la Guvern, afirmând totodată că „nu s-a discutat niciodată despre impozitarea profitului”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite