Zilele lui Boloș la șefia Finanțelor sunt numărate. Ce îi nemulțumește pe liderii Coaliției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, se află în dizgrația atât a conducerii PNL, cât și a PSD, fiind așteptată în perioada următoare o demisie a acestuia, în caz contrar fiind luată în calcul o demitere.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Marcel Boloș, prin atitudinea din ședințele de Coaliție și ieșirile din spațiul public, a ajuns să-și ostilizeze ambele formațiuni ale guvernării. Potrivit informațiilor „Adevărul“ din interiorul PNL, ministrului Finanțelor i-au fost reproșate intervențiile în care a vorbit de problemele financiare ale României, de pericolul suspendării fondurilor, dar și zdruncinarea din temelii a zonei bugetare, prin primele măsuri care îi vizau pe angajații de la stat.

Un vicepreședinte al PNL a precizat pentru „Adevărul“ că ministrul nu a vrut să respecte deloc punctajele de partid sau cele guvernamentale. De asemenea, atât liberalii, cât și social-democrații au fost deranjați de faptul că în întâlnirile lui Boloș cu Comisia Europeană nu a luat partea Guvernului României, ci a acceptat toate criticile venite dinspre Bruxelles. „E imposibil să-l prindă iarna la Guvern. Dacă mai rămâne, ne pune toate categoriile profesionale în cap“, subliniază un lider de organizație județeană al PNL.

Ce îi nemulțumește pe PSD-iști

Și liderii PSD sunt deranjați de atitudinea lui Boloș, în „rechizitoriul“ social-democraților fiind anunțarea unor măsuri înaintea premierului sau victimizarea în ceea ce privește depunerea demisiei și lăsarea Guvernului într-o situație dificilă.

Surse de la vârful PNL au precizat pentru „Adevărul“ că scenariul cel mai plauzibil este cel al forțării demisiei lui Boloș începând cu ziua de luni, dat fiind că până spre finalul săptămânii Coaliția așteaptă să vadă dacă e atacat la CCR proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

Amendamentul surpriză din Coaliție

Privind amendamentul surpriză apărut în propunerile pentru proiectul de asumare a răspunderii, ministrul Marcel Boloș a susținut că nu este parlamentar, nu face amendamente și nici nu răspunde de activitatea secretarului de stat care ar fi propus amendamentul la legea proiectul măsurilor fiscal-bugetare, prin care era desființată obligativitatea contribbuției la Pilonul II de pensii.

„Am aflat azi de amendamente. L-am văzut cum l-ați văzut și dumneavostră. Nu răspund eu de activitatea doamnei Pescaru. Nu a fost un amendament oficial. Nu trebuie să dau eu socoteală. E o activitate pe care a desfășurat-o. Dacă ar fi afost oficial, era înregistrat și urma procedura legală. (...) Dacă era un amendament oficial care să producă efecte juridice, mă luam după el”, le-a spus ministrul jurnaliștilor, la intrarea în ședința comună a Parlamentului pentru asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind măsurile fiscal-bugetare.

Ministrul a mai afirmat că nu a participat marți, la discuțiile de la Guvern, afirmând totodată că „nu s-a discutat niciodată despre impozitarea profitului”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite