Ce spune premierul Ciolacu despre candidatura Gabirelei Firea la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Digi24 că momentan alegerile europarlamentare sunt o prioritate, urmând ca ceilalți candidați ai partidului să fie stabiliți ulterior. În contextul în care există deja o decizie pentru Primăria Capitalei, Ciolacu a arătat că depinde de voința fostei primărițe.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Există o decizie, că Gabriela Firea va fi candidat la Primăria Capitalei. Ministrul Gabriela Firea nu are nicio vină. Dacă va rămâne Gabriela Firea, ține de domnia sa”, a spus premierul Marcel Ciolacu la Digi24. 

Potrivit premierului, deciziile privind candidații partidului pentru celelalte alegeri vor fi luate după europarlamentare.  

„Prioritatea mea sunt europarlamentarele, care sunt primele. După o să hotărâm. Nu se va hotărâ niciun candidat, decât după europarlamentare”, a mai completat premierul.

Firea și Budăi, demisii în urma scandalului azilelor groazei

Social-democrații Gabriela Firea și Marius Budăi au fost nevoiți să demisioneze în urma dezvăluirilor despre funcționarea „azilelor groazei“

Investigațiile jurnalistice și anchete ale procurorilor au arătat deficiențele sistemului de asistență socială în cazul bătrânilor și persoanelor cu dizabilități, precum și tăcerea și complicitatea autorităților și chiar, în unele cazuri, ale decidenților politici. Prinși în scandal au fost Gabriela Firea și Marius Budăi, care au fost nevoiți să demisioneze din funcțiile de ministru al Familiei, respectiv al Muncii. 

De altfel, odată cu demisia din Guvern, Firea s-a autosuspendat din structurile de conducere ale partidului.

Fostul ministru al Familiei a apărut în investigaţiile jurnalistice prin prisma apropierii de persoane care ar fi avut legături cu cel puţin unul dintre centre. Mai exact, una dintre surorile ei ar fi lucrat la Serviciul de Asistenţă Socială Ilfov, având funcţie de conducere, iar una dintre atribuţii fiind verificarea unor astfel de azile, scriu jurnaliștii de la Buletin de Bucureşti. De asemenea, Ligia Gheorghe, consiliera şi prietena Gabrielei Firea, a fost vicepreședinte al Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz“, care coordona unul dintre azile.

Gabriela Firea a negat însă că ar fi avut cunoştinţă despre ce se petrecea în azile

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite