Romașcanu îi ia apărarea Gabrielei Firea: Nu poți face praf cariera unui om politic pentru că stă în Voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Romașcanu îi ia apărarea Gabrielei Firea și susține că „nu poți face praf cariera unui om politic, doar pentru că trece sau stă în Voluntari sau că a avut pe cineva la un moment dat care a lucrat acolo”. Social-democratul susține că Firea este atacată, iar acest lucru „se vede clar”.

Lucian Romașcanu, senator PSD FOTO: Facebook
Lucian Romașcanu, senator PSD FOTO: Facebook

„Doamna Firea și Ministerul Familiei nu au atribuții în acest domeniu. Deci orice atac pe care cineva îl face la doamna Firea și poate fi oricine în această situație, trebuie să-l justifice, iar instituțiile trebuie să se pronunțe pe asemenea bănuieli. Nu poți face praf cariera unui om politic, doar pentru că trece sau stă în Voluntari sau că a avut pe cineva la un moment dat care a lucrat acolo. Trebuie foarte clar făcute cercetări, iar doamna Firea a fost prima care a spus că dacă se va dovedi o minimă vinovăție a dumneaei în acest caz, își va da demisia și se va retrage din viața publică”, a declarat social democratul la RFI.

Romașcanu este de părere că Gabriela Firea este atacată: „Este un atac care a dus înspre doamna Firea tot ceea ce se putea duce: angajați, rude, faptul că locuiește în Voluntari și așa mai departe. Este un atac, orice ați spune dumneavoastră”.

Întrebat dacă primarul Florentin Pandele are vreo problemă în această situație, social democratul a punctat că „nu știu dacă dumnealui, dar instituția Primăriei Voluntari va trebui să dea o explicație”.

Totodată, acesta susține că Marius Budăi nu ar trebui să aibă vreo problemă în acest moment.

„Tot ceea ce trebuia să se facă s-a făcut, au fost controale în august, au fost controale în noiembrie la instituțiile din Ilfov, rapoartele au venit cu solicitări de măsuri, deci lucrurile erau într-un fel rezolvate, din punct de vedere al procedurilor Ministerului Muncii. Că aceia care trebuiau să-și facă treaba nu și-au făcut-o și erau complici la aceste nenorociri, asta este altceva și aici trebuie să intervină legea, dar instituțiile din subordinea Ministerului Muncii, cel puțin formal, își făcuseră treaba”, a afirmat Lucian Romașcanu la RFI.

Senatorul a precizat că există un autor moral, punctând că acesta este statul: „Pentru că din păcate, pe zone din răspunderea statului, s-au întâmplat foarte multe lucruri rele”.

De asemenea, acesta a punctat că situația din azile nu ține „de o zi sau de o săptămână” și a pomenit-o pe Raluca Turcan.

„Doamna ministru al Muncii și fost viceprim-ministru de atunci și dacă tot l-am pomenit pe Budăi, o pomenesc și eu pe doamna Raluca Turcan, a fost cea care a autorizat și au fost ani în care dumneaei a condus acel minister. Este o chestiune de sistem, care trebuie să fie rezolvată de către toți actorii politici și guvernamentali”, a declarat Lucian Romașcanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite