Ce deficit ar putea avea România la final de an. Ciolacu: Ne vom încadra în maximum 5,5%

0
Publicat:

Premierul susține că România s-ar putea încadra într-un deficit de maximum 5,5% la finalul acestui an. Ciolacu a precizat că ar putea să ajungă și la 4,4%, însă „e o operație reușită, dar pacientul va fi decedat”.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Anul trecut am avut un deficit de 6,2%, regula de bază când vorbești cu Comisia este de la 6,2% să scazi cu 0,5% și de aici pleci și explici contextul. Oamenii nu sunt optuzi și mie nu mi-a cerut nimic Comisia. Am zis de la început, dacă vreți 4,4%, eu pot să îl realizez, e o operație reușită, dar pacientul va fi decedat”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.

Marcel Ciolacu a subliniat că din punctul său de vedere „ne vom încadra într-un deficit de maximum 5,5%”.

Șeful Executivului consideră că „nu a luat vreo măsură acum ca să săracească pe cineva”: „Nu cred că mediul de afaceri este atât de lovit. Plus că sunt niște măsuri pe care le luăm până venim cu reforma fiscală care este prevăzută în cererea de plată numărul 4”.

Totodată, premierul a punctat că dacă nu sunt îndeplinite reformele din PNRR atunci „România nu are nicio șansă să adere la OECD”.

Referitor la întârzierea reformelor din PNRR, Ciolacu susține că acestea nu au ținut de el.

„N-a ținut de mine întârzierea reformelor, dar aș vrea să o justific. Suntem printre primele state în ceea ce privește depunerile de cereri. La cererea trei sunt vreo cinci state care au depus-o, din 27. În momentul în care a venit renegocierea PNRR s-a sistat orice depunere de cereri la Comisia Europeană. Mai avem un singur jalon întârziat în ceea ce privește reforma, pensiile speciale. Mai avem un jalon la educație și mai sunt restanțele de la energie. Cu adevărat acolo avem noroc că sunt din împrumuturi. Dar Sebastian Burduja a recuperat”, a declarat acesta la Digi24.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite