Proiect: Cei care se urcă la volan băuți și fără permis și își ucid semenii, direct la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că a introdus în procedură de urgență parlamentară un proiect de lege prin care  șoferii care au provocat accidente mortale și care au fost depistați băuți și fără permis de conducere pot face închisoare.

Cazanciuc anunță că legea va fi votată în prima zi de plen a Senatului FOTO Shutterstock
Cazanciuc anunță că legea va fi votată în prima zi de plen a Senatului FOTO Shutterstock

Reacția senatorului social-democrat vine în contextul în care un copil de 11 ani, care a făcut parte din grupul celor șase minori accidentați miercuri seară pe o trecere de pietoni din Petroșani, a decedat a doua zi la spitalul din localitate, unde era interna pe secția de Terapie Intensivă.

Robert Cazanciuc a anunțat că legea va fi votată în prima zi de plen a Senatului.

„Din păcate un alt copil a murit! În prima zi de plen a Senatului vom vota Legea Anastasia! Am solicitat şi s-a aprobat procedură de urgenţă pentru legea prin care am propus ca cei care se urcă la volan băuţi şi fără permis, folosind o maşină pentru a-şi ucide semenii, să ajungă direct în închisoare!", a scris Cazanciuc, pe Facebook.

Autorul accidentului din Petroșani este un tânăr de 19 ani, din Aninoasa, care se urcase la volan după ce consumare băuturi alcoolice și care nu deținea un permis de conducere. Mai mult decât atât, acesta a fugit de la locul faptei. Tânărul a fost identificat, în scurt timp, pe raza oraşului Aninoasa. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma decesului minorului, cercetările au fost extinse pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului unui eveniment rutier fără încuviinţarea poliţiştilor, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, potrivit Agerpres.

Cei șase copii loviți în accidentul de miercuri seara de la Petroșani aveau vârste cuprinse între 11 și 14 ani.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite