Cărbunaru, despre propunerile de reducere a cheltuielilor: Analiza va fi derulată la următoarea ședință a Executivului

0
Publicat:

Discuțiile din Guvern referitoare la planurile ministerelor privind reducerea cheltuielilor bugetare vor avea loc după centralizarea tuturor propunerilor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Potrivit acestuia, majoritatea ministerelor au depus deja planurile de reducere a cheltuielilor.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului FOTO: Inquam Photos
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului FOTO: Inquam Photos

„Majoritatea ministerelor au depus deja planurile de reducere a cheltuielilor bugetare. Procesul de centralizare este încă în derulare, documentele fiind preluate la nivelul Guvernului. Analiza propunerilor ministerelor va fi derulată la următoarea ședință a Executivului”, a declarat Dan Cărbunaru.

Acesta a precizat că discuțiile în Guvern privind planurile ministerelor de reducere a cheltuielilor bugetare vor avea loc după centralizarea tuturor propunerilor, deoarece acestea „nu sunt abordate segmentat”.

„Nu este o discuţie de a reduce cheltuielile la un minister sau altul, este vorba de un pachet important, consistent din punct de vedere financiar, care reduce presiunea asupra bugetului, ţine cont de context şi, repet, spun acest lucru, dă o dovadă de abordare cumpătată, chibzuită a banului public. (...) În şedinţa de Guvern, planurile nu erau pe masa Guvernului, ceea ce înseamnă că procesul de colectare şi de evaluare a lor este încă în derulare. Deci, de îndată ce ele sunt aşezate, puse laolaltă şi pot să facă subiectul unei analize la nivel guvernamental, acest lucru se va întâmpla", a evidenţiat Dan Cărbunaru, potrivit sursei citate.

Dan Cărbunaru a precizat că în timpul ședinței de Guvern de astăzi nu a fost abordat subiectul propunerilor de reducere a cheltuielilor. 

„Planurile trebuie depuse la Secretariatul General al Guvernului (...) şi discutate după ce sunt centralizate. Deci, cel mai probabil, o discuţie pe baza acestor planuri pe care le întocmesc ministerele va avea loc după ce acest proces de evaluare a lor se va încheia. (...) În această şedinţă nu s-a discutat această chestiune, pentru că ministerele trebuie să le depună înainte să se discute pe seama lor. Ca atare, logic, ele sunt depuse, după ce sunt depuse, sunt discutate", a explicat acesta, potrivit sursei citate.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite