Cum vrea ministrul Budăi să reducă cheltuielile: La Ministerul Muncii tăiem 20% de la combustibili și deplasări

0
Publicat:

Ministrul Muncii a afirmat, într-o intervenție la Digi24, că este exclusă tăierea salariilor pentru diminuarea cheltuielilor. Marius Budăi a precizat că propunerea sa vizează reducerea cu 20% a cheltuielilor cu combustibilii și deplasările, în condițiile în care acestea pot fi amânate.

Marius Budăi, ministrul Muncii FOTO: Facebook
Marius Budăi, ministrul Muncii FOTO: Facebook

„Avem și o parte de bunuri și servicii și aici am identificat nu neapărat o reducere de cheltuieli, nu neapărat o reducere de credite, ci o relocare a unor fonduri către ce avem nevoie pentru a asigura plățile, plățile de convenție și de taxe aferente acelor plăți. Vom avea o reducere de 20% a cheltuielilor cu combustibilul și o reducere cu deplasările interne și externe, voi analiza fiecare deplasare și voi vedea dacă poate fi amânată, și cele care pot fi vor fi amânate", a declarat Marius Budăi la Digi24.

Ministrul Muncii a precizat că sunt excluse tăierile de salariu, menționând că PSD nu a susținut niciodată o asemenea variantă: „În perioadă de criză nu vii cu reducere. Și Marcel Ciolacu a comunicat foarte clar, PSD nu va susține o variantă de reducere pentru orice din cetățenii români”.

De asemenea, ministrul social-democrat a subliniat că nu se ia în calcul o creștere de taxe și impozite.

Grindeanu, pe contrasens față de planurile Coaliției

Ministrul Transporturilor susține că aproape trei sferturi din bugetul instituției sale se îndreaptă spre investiţii, iar 15% merg pentru lucrări de întreţinere la CNAIR şi la CFR. Grindeanu nu vrea să facă reduceri de cheltuieli, cum a cerut premierul.

Întrebat cu ce propuneri de tăieri de cheltuieli se va prezenta la Guvern, ministrul a răspuns: „În aceasta după-masă o să am o şedinţă cu colegii din minister. Le-am cerut după-masă să îmi facă aşa o imagine de ansamblu. 70% din bugetul Ministerului Transporturilor - mi-aş dori să fie şi alte ministere ca şi Transporturile - 70% în acest moment merg pe investiţii, deci din start de cei 70% nu ne atingem. 15% din cei 30% rămaşi merg pentru lucrări de întreţinere la CNAIR şi la CFR, alţi aproximativ 12% merg pe subvenţiile către metrou şi către ARF. Un fond de cam 3% din buget este ţintit pe cheltuieli de personal”.

Mai mult decât atât, ministrul Transporturilor susține că la rectificare acesta va cere mai mulți bani pentru instituția pe care o conduce.

„Dacă se va considera necesar să tăiem de la întreţinere de drumuri şi de căi ferate, o să vedem, dar datoria mea este să prezint acest buget. În momentul în care va veni rectificarea, eu o să cer mai mulţi bani la Ministerul Transportului, n-o să dau bani, pentru că sunt foarte multe proiecte care trebuie să fie implementate. (..) Deci, la Transporturi, din contră, la rectificări, o să cerem bani, pentru că vorbim de investiţii, vorbim de proiecte mari care, iată, au început să fie implementate şi eu nu mi-aş dori să le oprim”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite