Aurescu: Prima Conferinţă la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră, organizată la București

0
Publicat:

Ministrul de Externe a declarat înaintea participării la reuniunea CAE, că România şi Ucraina vor organiza, în comun, în aprilie, la București, prima Conferinţă la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră în cadrul Platformei Internaţionale Crimeea.

FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

„Îi voi informa astăzi pe colegii mei despre faptul că România şi Ucraina vor organiza în luna aprilie, în comun, prima Conferinţă la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră în cadrul Platformei Internaţionale Crimeea. Aceasta va fi organizată la Bucureşti şi va fi o ocazie foarte importantă pentru a ne baza pe lecţiile învăţate în urma războiului şi pentru a vedea ce putem face pentru a avea o regiune a Mării Negre mai sigură în viitor”, a anunțat ministrul de Externe.

Totodată, ministrul de Interne a subliniat că cel mai important subiect la Consiliul Afaceri Externe este cel privind contracararea efectelor războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. „Voi reitera din nou importanţa sprijinirii Ucrainei pe toate dimensiunile. Voi exprima, astăzi, sprijinul României pentru noile măsuri din cadrul Facilităţii Europene pentru Pace, pentru furnizarea de muniţie pentru Ucraina. (...) Totodată, astăzi îmi voi informa colegii despre eforturile României, care continuă. Aceste eforturi continuă în ceea ce privește tranzitul cerealelor și produselor agricole ucrainene - peste 14 milioane de tone de cereale și astfel de produse au tranzit România”, a mai declarat ministrulBogdan Aurescu.

Şeful diplomaţiei române a susținut și importanţa continuării eforturilor de izolare a Rusiei. „România este pregătită să lucreze pe un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei”, a mai subliniat șeful MAE român, reiterând și sprijinul puternic al României pentru Curtea Penală Internaţională.

„În ceea ce privește mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internațională, voi reitera poziția noastră că nimeni nu ar trebui să aibă impunitate în ceea ce privește crimele internaționale comise în Ucraina în timpul războiului de agresiune rusesc”, a mai spus ministrul.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite