Aurescu: Premierul Spaniei vine în iunie la București. Mizele vizitei lui Sanchez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe a anunțat, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții comunității românești din Valencia, că ministrul spaniol Pedro Sanchez va veni în România la începutul lunii iunie.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei FOTO: GOV
Pedro Sanchez, premierul Spaniei FOTO: GOV

„Curând o să mai avem o întâlnire importantă la Bucureşti: la începutul lunii iunie, prim-ministrul Sanchez va face din nou o vizită în România. Momentul de astăzi este într-adevăr unul foarte important, pentru că această Trilaterală cu Spania şi cu Polonia întăreşte coordonarea noastră atât la nivelul Uniunii Europene, în ceea ce priveşte priorităţile de pe agenda europeană, care nu sunt puţine, dar şi la nivelul NATO, pentru că ambele state, şi Spania, dar şi Polonia, ca parteneri strategici ai României, au o contribuţie importantă la securizarea Flancului Estic al Alianţei, în acest context de securitate", a transmis şeful diplomaţiei române, potrivit Agerpres.

Spania urmează să preia președinția Consiliului UE începând cu luna iulie, după ce Suedia își va termina mandatul de conducere. Aderarea României la spațiul Schengen depinde într-o măsură mare de Spania, în contextul în care spanioli pot pune subiectul pe agenda Consiliului JAI.

Ministrul Lucian Bode a afirmat, în luna aprilie a acestui an, că Spania va pune pe agendă aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

„Consiliul JAI se va întruni sub preşedinţia suedeză în luna iunie. Din iulie, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este preluată de către Spania, iar Spania a afirmat, prin ministrul de Interne, şi la Bucureşti pe 30 martie, şi la Viena, în urmă cu câteva zile, că va pune pe agenda preşedinţiei dosarul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Aşadar, neavând niciun semnal din partea Suediei de intenţie de a pune în luna iunie, pe agenda Consiliului JAI, dosarul aderării la spaţiul Schengen, speranţa noastră se leagă de preşedinţia spaniolă, preşedinţie care şi-a exprimat această dorinţă, a comunicat şi singurului stat care s-a opus aderării României la spaţiul Schengen în decembrie, Austriei",preciza ministrul de interne în luna aprilie, potrivit Agerpres.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite