Antonescu: „Aderarea la Schengen nu a fost niciodată prima prioritate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, astăzi, că, din punctul de vedere al părţii române, aderarea la Schengen „nu a fost niciodată prima prioritate a României“, dar rămâne în continuare un obiectiv.

„Sunt perfect solidar cu poziţia ministrului de Externe prin care, dacă cineva doreşte să blocheze discutarea şi luarea acestei decizii, trebuie să aducă argumente. E normal ca România să ceară argument“, a spus Antonescu.

Preşedintele Senatului a arătat că se poate discuta despre cât de prioritară este aderarea Românie la Schengen.

„Am mai spus, din punctul nostru de vedere nu a fost niciodată prima prioritate a României, dar rămâne în continuare un obiectiv, pentru că dorim asta, am cheltuit bani, am făcut eforturi de toate felurile“, a spus Antonescu.

El a precizat că, în ceea ce priveşte Consiliul JAI din această săptămână, punctele de convergenţă sunt acelea că România este convinsă că a îndeplinit de mai multă vreme tot ce trebuia să îndeplinească în conformitate cu aquis-ul pentru Schengen şi că merită o decizie favorabilă.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată de aderarea la spaţiul Schengen. „ (…)Aşa cum am trăit fără Schengen, putem să trăim în continuare. Prezentăm, scoatem paşaportul, companiile, inclusiv cele occidentale, vor pierde bani şi dacă UE va dori la un moment dat, sau cei care se opun, să invite România, să o facă“, a afirmat Corlăţean,, vineri seară, într-o emisiune la Realitatea TV.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite