Andrei Baciu, propus la șefia CNAS . Decizia finală se află în mâinile lui Ciolacu

0
Publicat:

Ministrul Sănătății a anunțat că secretarul de stat Andrei Baciu a fost propus pentru funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Alexandru Rafila a precizat că nominalizarea șefului CNAS o face premierul.

Andrei Baciu, propus la șefia CNAS FOTO: Mediafax
Andrei Baciu, propus la șefia CNAS FOTO: Mediafax

„Am trimis o propunere, am făcut o propunere în acest sens, dar, oricum, nominalizarea preşedintelui CNAS o face primul ministru”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Libertatea.

Andrei Baciu este președintele PNL Sector 3. Acesta este medic de profesie și membru PNL de șapte ani. Începând cu decembrie 2019 este secretar de stat în Ministerul Sănătății. A făcut parte din echipa de management care a gestionat pandemia în toate guvernele care s-au succedat în această perioadă.  

Liberalul a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă.

Ciolacu cere schimbări profunde la CNAS

Premierul i-a solicitat ministrului Sănătății, în debutul ședinței de Guvern, să gândească o serie de „schimbări profunde” la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

„Domnule ministru, profit de ocazie să vă solicit să începem să facem schimbări profunde și la nivelul Casei Naționale de Sănătate. Cred că este nevoie de o structură nouă și mai ales de un nou mod de lucru, bazat în primul rând pe eficiență și responsabilitate față de banii contribuabililor”, a transmis Marcel Ciolacu, la debutul ședinței de Guvern.

În replică, ministrul Sănătății a afirmat că reorganizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate presupune multă muncă şi multe acte normative, dar că un mediu concurenţial ar putea duce la îmbunătăţirea serviciilor.

Întrebat vineri despre reorganizarea CNAS, cerută de premierul Marcel Ciolacu, şi a afirmat: ”Nu vreau să intru în detalii. Trebuie să discutăm despre modul de organizare şi decontare a serviciilor. Opinia mea este că întotdeauna concurenţa este binevenită o situaţie concurenţială poate duce la îmbunătăţirea serviciilor”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite