Cum percep românii declaraţiile conducătorilor ţării

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la ieşirile publice, mai dese, din timpul crizei pandemice, când îi sfătuia pe „Dragi români” să fie precauţi, să poarte mască şi le spunea să se spele pe mâini, apare acum, în ultimele luni, din ce în ce mai rar în „dialogul”/monologul către cetăţeni. Public să le comunice românilor lucruri importante pentru ţară, să îi lumineze ca pe toţi papuaşii mioritici, tot mai loviţi de tăvălugul preţurilor şi a scumpirii necontenite a vieţii!

Cum ne luminează mai marii României actuale, aleşi şi nealeşi:

Preşedintele ţării, domnul Klaus Iohannis-când apare, când dispare din spaţiul public. De la ieşirile publice, mai dese, din timpul crizei pandemice, când îi sfătuia pe „Dragi români” să fie precauţi, să poarte mască şi le spunea să se spele pe mâini, apare acum, în ultimele luni, din ce în ce mai rar în „dialogul”/monologul către cetăţeni. Apare public să le comunice românilor lucruri importante pentru ţară, să îi lumineze ca pe toţi papuaşii mioritici, care sunt tot mai loviţi de tăvălugul preţurilor şi a scumpirii necontenite a vieţii!

I-auziţi una, declaraţie din 12 mai 2022, referitoare la principala cauză ”globală” vinovată de toate relele din România:

Klaus Ioha​nnis

„Toate crizele din prezent, precum inflaţia record, preţurile crescute la energie, au o singură cauză – războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Problema nu este una românească, ci una globală, şi nu am ajuns aici pentru că cineva nu şi-a făcut treaba. În ţările europene inflaţia este la fel de mare. ”

„Este important că avem un Guvern stabil, care îşi dă silinţa şi a găsit soluţii bune pentru a ameliora impactul acestei situaţii economice dificile şi a ajuta consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici. Am discutat cu premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le pregătesc, se lucrează la scheme de compensare la pensii, la salarii, pentru că trebuie să fim conştienţi că aceste crize se vor prelungi, chiar dacă se termină războiul.”

Bravo, herr President! Aţi găsit ţapul rus ispăşitor de toate relele din România şi din lume, dar nu ne speriem pentru că „Guvernul stabil îşi dă silinţa şi a găsit soluţii bune!”, dar „trebuie să fim conştienţi că aceste crize se vor prelungi!”

Ce să înţeleagă cetăţenii din ce le spuneţi? Că înainte de războiul lui Putin toate erau roz bombon/roşu, toate bune şi frumoase, românii fugeau pe afară de fericire, dar acum totul merge prost din cauza diavolului rus!

Şi că trebuie să doarmă liniştiţi, deoarece guvernul Rotativă galben-roşu, verde lucrează pentru ei!

La câteva zile distanţă, pe 18 mai, la o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că perioada pe care o traversăm se află încă sub semnul incertitudinii şi aduce noi provocări de ordin economic şi social, inclusiv la nivel european.

Dar a remarcat o încurajatoare creşterea economică pe trimestrul I al anului, peste aşteptări în raport cu prognozele.

Ce să înţelegem noi, cetăţenii, din zicerile şefului ţării? Că economia duduie, ca în mai toate guvernările ultimilor ani, în ciuda instabilităţii, incertitudinilor economice şi convulsiilor sociale ale actualei perioade?

E bine când totul şi toate sunt bune în perioada de criză, de război şi mai ales că avem înţelepţi care ne sfătuiesc să fim calmi şi să consumăm tot mai mult ceai de tei, pentru sănătatea noastră şi a producătorilor autohtoni de ceaiuri, desigur!

Cum ne-a sfătuit nemuritorul guvernator al Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, referindu-se la inflaţia de neoprit, la avalanşa scumpirilor care au prins România pe picior greşit, cu un deficit mare şi fără posibilitatea de a acorda un sprijin consistent economiei. 

Un om, o instituţie extrem de importantă, despre care se spune că atunci când tuşeşte trebuie să fim extrem de îngrijoraţi şi să luăm măsuri de urgenţă înainte de a ajunge la terapie intensivă! Dar cu ceaiul de tei recomandat de domnia sa ne-am liniştit! Suntem toţi sănătoşi şi mai ales calmi! Ce facem de aici înainte?

Astfel putem spune că după toate sfaturile şi asigurările „bătrânilor înţelepţi” de la butoane, am putea fi un neam liniştit, dacă nu am fi cetăţeni îngrijoraţi, cu problemele zilei de azi şi de mâine!

Mergem înainte!

Şi şeful Executivului, Nicolae Ionel Ciucă, ne linişteşte şi ne încurajează, anunţând că a luat măsuri:

„Creşterea economică de 6,5% înregistrată de România pe primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare la nivelul statelor UE, reprezintă rezultatul predictibilităţii, stabilităţi şi încrederii tuturor celor care contribuie la dezvoltarea economică a ţării.

Acest rezultat de etapă ne mobilizează să continuăm orientarea pro-business a Guvernului, stimularea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă prin aplicarea Programului de Guvernare, a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi a pachetului ”Sprijin pentru România”.

După cum suntem anunţaţi, informaţi, asiguraţi, liniştiţi şi nu în ultimul rând îndemnaţi să încurajăm dezvoltarea economiei naţionale printr-un consum mai ridicat de ceai de tei, mai ales că este perioada de înflorire a teilor patriotici, putem trage concluzia finală că totul merge doar bine, tot înainte, avem de toate, inclusiv politicieni care lucrează neîncetat pentru popor!

Atunci ce tot nu înţelegem mulţi dintre noi, cârcotaşii, dacă avem de toate? Ce mai vrem de la putere, de la guvernare, de la marii conducători ai zilei?

Ce, nu se potrivesc vorbele, declaraţiile, minciunile la vedere, asigurările cu realitatea, cu adevărul, cu viaţa cotidiană a oamenilor?

Nu cred cetăţenii necontenitele vorbe în vânt şi consideră că mai marii îşi bat joc cu bună ştiinţă de toţi românii oneşti din această ţară?

Cum să nu…

Trăiască aleşii şi nealeşii poporului, care conduc ţara cu multă înţelepciune şi mai ales responsabilitate!

Să stăm liniştiţi, calmi în aşteptarea noilor informări, asigurări şi recomandări pentru sănătatea şi viaţa noastră!

Şi să fim atenţi, vine iunie, să nu pierdem cumva evenimentul extragerii primei molecule de gaz românesc din Marea Neagră, după adoptare noi legi offshore!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite