Gheorghe Cavcaliuc, reţinut pe Aeroportul din Moscova: „A fost dus într-o direcţie necunoscută” VIDEO

Gheorghe Cavcaliuc, reţinut pe Aeroportul din Moscova: „A fost dus într-o direcţie necunoscută” VIDEO

Gheorghe Cavcaliuc, lider PACE, fost şef adjunct al Inspectoratului General de Poliţie din Moldova. Fotografie publică de serviciul de presă al PACE, care susţine că este vorba despre un selfie făcut de către Cavcaliuc după reţinere. La scurt timp, telefonul politicianului ar fi fost deconectat.

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, ar fi fost reţinut, duminică dimineaţa, pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova. Despre aceasta au anunţat reprezentanţii PACE într-un briefing de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit celor din PACE, Gheorghe Cavcaliuc a zburat în Federaţia Rusă pentru a se întâlni, la Sankt Petersburg, cu moldovenii stabiliţi acolo, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Gheorghe Cavcaliuc a fost dus de oameni în uniformă într-o direcţie necunoscută, pentru a i se adresa nişte întrebări, aşa ni s-a spus nouă”, a declarat Margareta Răducan, reprezentant PACE.
 
Răducan a adăugat că nu are informaţii suplimentare „despre viaţa şi securitatea” lui Cavcaliuc.
 
Totodată, ea a menţionat că alături de Gheorghe Cavcaliuc au fost reţinuţi alţi doi membri PACE, însă aceştia deocamdată se află în incinta Aeroportului din Moscova.
   
Potrivit serviciului de presă al PACE, ceilalţi doi colegi de partid ai lui Gheorghe Cavcaliuc ar fi fost ameninţaţi „că vor fi trimişi în Moldova cu prima cursă, dar fără Cavcaliuc.”
 
„Echipa Partidului PACE a anunţat proteste în masă la sediile partidelor conduse de Igor Dodon, Renato Usatîi, la Ambasada Rusiei în Moldova, CEC, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Partidul PACE crede că în spatele celor întâmplate sunt oponenţii politici ai PACE, care sunt panicaţi de popularitatea în creştere a lui Gheorghe Cavcaliuc şi PACE”, se mai spune în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările