Evaluare Naţională 2016. Elevă de 10 din Zalău: „Subiectele au fost de nivel mediu. La Matematică le-am rezolvat într-o oră“

Evaluare Naţională 2016. Elevă de 10 din Zalău: „Subiectele au fost de nivel mediu. La Matematică le-am rezolvat într-o oră“

Cosmina Pop are mai multe participări la olimpiadele naţionale FOTO Arhivă personală

Patru elevi sălăjeni au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională din acest an: Cristian Vlad Drăjan (Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga“ Jibou), Tatiana Ţico (Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu“ Zalău), Daria Cosmina Pop (Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu“ Zalău) şi Adelina Unguruşan Iancu (Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr“ Zalău).

Ştiri pe aceeaşi temă

Daria Cosmina Pop, absolventă a Şcolii Gimnaziale "Mihai Eminescu" din Zalău, este una dintre cei patru elevi de zece ai Evaluării Naţionale din acest an.

Adolescenta a declarat pentru "Adevărul" că subiectele, atât cele de la Limba şi literatura română, cât şi cele de la Matematică, i s-au părut de nivel mediu. Învăţând temeinic şi având experienţă în ceea ce priveşte competiţiile şcolare, Cosmina a intrat în sala de examen cu gândul că trebuie să ia nota 10 la ambele materii. "Sunt o perfecţionistă şi dintotdeauna am ţintit nota maximă. La matematică am fost foarte sigură pe mine, însă la literatură am avut ceva emoţii pentru că aici sunt aspecte subiective, interpretabile, iar viziunea mea să fie şi cea a profesorului care corectează lucrarea", ne-a spus eleva, care s-a temut că va fi depunctată pentru că nu excelează la caligrafie. "Nu am un scris foarte frumos şi m-am temut că acest lucru mă va costa. Din fericire, nu a fost asa", mai spune Cosmina Pop.

Tânăra a terminat gimnaziul cu media generală 9,99. De-a lungul celor patru ani, a participat la mai multe competiţii şcolare importante, calificându-se, în clasa a VI-a şi a VIII-a la Olimpiada Naţională de Matematică şi la cea de Lingvistică, iar în clasa a VII-a, la Naţionala de Chimie.

Cel mai probabil îşi va depune fişa de înscriere la Colegiu Naţional Silvania, unde va opta pentru profilul Matematică-Informatică.

73,62 la sută dintre candidaţi au luat peste 5

Reamintim că în acest an, 1.911 elevi din judeţ au susţinut Evaluarea Naţională, patru dintre ei obţinând media zece, iar alţi 154, medii cuprinse între 9 şi 9,95, potrivit rezultatelor publicate vineri de către Ministerul Educaţiei.


Cu medii cuprinse între 8 şi 8,98 s-au ales 354 de elevi, 312 absolvenţi au avut între 7 şi 7,98, 292, între 6 şi 6,98, în timp ce 287 au intrat în categoria celor cu medii cuprinse între 5 şi 5,98. Astfel, rata de promovabilitate este de 73,62 la sută. Datele Ministerului mai arată că în Sălaj, 503 absolvenţi de-a opta au medii mai mici de 5, cel puţin până la soluţionarea contestaţiilor.

Şapte dintre ei au luat nota 1 atât la română, cât şi la matematică, adică doar punctul din oficiu. Aceştia au ieşit de pe băncile şcolilor din Pusta, Ileanda şi Crişeni.

Vă mai recomandăm:

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Sălaj. Ce note au luat elevii din Sălaj. Patru medii de 10 şi 154 de medii între 9 şi 9,95

Evaluare Naţională 2016. Proba la Matematică a dat bătăi de cap elevilor sălăjeni

 
 
 

Rezultate BAC 2016. Unul din doi absolvenţi de liceu este "experimentat" la Limba română

Elev din Zalău eliminat de la Bac după ce i-a sunat mobilul

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările