Licean înjunghiat în timpul unui festival de muzică populară. Tânărul susţine, în aceste zile, Bacalaureatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorul avea asupra lui un cuţit cu lama de 11 centimetri
Agresorul avea asupra lui un cuţit cu lama de 11 centimetri

Un elev al Liceului Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” Cehu Silvaniei a fost la un pas de moarte după ce a fost înjunghiat în zona gâtului de către un minor de 17 ani, în timpul unui eveniment cultural organizat în centrul oraşului.

Un adolescent în vârstă de 17 ani, din satul sălăjean Aluniş, a fost arestat, luni, 27 iunie, pentru tentativă de omor, după ce  s-a năspustit cu cuţitul asupra unui tânăr de 19 ani. Acesta din urmă a absolvit recent Liceul Tehnologic “Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei şi susţinea, în aceste zile, examenul de Bacalaureat.

Incidentul s-a petrecut în centrul oraşului Cehu Silvaniei, duminică dimineaţă, în jurul orei 4.00, cei doi numărându-se printre spectatorii Festivalului Internaţional al Dansului şi Cântecului Codrenesc ce se desfăşura în localitate.

Surse neoficiale susţin că, pe fondul consumului de alcool, minorul Bogdan J. ar fi devenit gălăgios, moment în care celălalt tânăr i-ar fi cerut să coboare vocea. Deranjat de îndrăzneala acestuia, agresorul a scos un cuţit cu lama de 11 centimetri, pe care îl avea asupra sa, şi i-a aplicat o lovitură de cuţit în zona gâtului.

Constatările preliminare ale medicului legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sălaj au stabilit că partea vătămată a prezentat o plagă, producându-i o plagă înţepată tăiată de 2 centimetri lungime şi 2 centimetri profunzime laterocervicală dreaptă, cu secţiunea muşchiului sternocleidomastoidian drept.

Victima a fost internată în Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi, conform reprezentanţilor unităţii, este stabilă hemodinamic şi respirator, însă va rămâne câteva zile sub supravegherea medicilor.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj au făcut deja demersurile necesare pentru ca elevul să dea următoarea probă a Bacalaureatului în condiţii speciale. “ISJ Sălaj a făcut o solicitare către Comisia Naţională de Bacalaureat pentru ca elevului să i se permită, în funcţie de starea lui de sănătate, să susţină până vineri proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă străină la spital ori în salonul de spital”, ne-a declarat Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului.

Despre agresor, consătenii săi spun că nu era uşă de biserică şi că nu de puţine ori a avut manifestări violente. Ba mai mult, el s-ar fi ocupat de găinării, sustrâgând din gospodăriile oamenilor fân, baloţi de paie sau încălţăminte.

Bogdan J. a fost plasat în arest pe o perioadă de 30 de zile şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Vă mai recomandăm:

Bătaie ca în vestul sălbatic într-un cartier de romi din Jibou. O asistentă medicală a fost rănită

Răzbunare în stil mafiot. Le-au incendiat casa pentru că animalele le-au călcat culturile

Accident grav în Sălaj. O familie a fost la un pas de moarte din cauza unei şoferiţe care nu a acordat prioritate

Scene desprinse din filmele poliţiste la Hereclean. Doi poliţişti, la un pas de moarte, după ce au fost târâţi de maşina unei contrabandiste

Moarte suspectă într-o comună din Sălaj. Un medic veterinar a fost găsit cu gâtul tăiat

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite