Mini-delta din Tulcea, afectată de un incendiu mistuitor: au ars 7.000 de metri pătraţi de vegetaţie

Mini-delta din Tulcea, afectată de un incendiu mistuitor: au ars 7.000 de metri pătraţi de vegetaţie

Incendiu Zaghen FOTO ISU Delta Tulcea

Un incendiu cu mai multe focare a cuprins marţi o mare parte a mini-deltei din Tulcea, mai precis în zona Lacului Zaghen. Pompierii tulceni s-au luptat cu flăcările mai multe ore cu flăcările.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii ISU Delta Tulcea au intervenit marţi, 5 iunie, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în zona Zaghen (mini-delta). Este vorba de trei focare care, din fericire, nu au pus în pericol locuinţele din zonă.
 
La faţa locului au intervenit două echipaje cu nouă subofiţeri şi două autospeciale de stingere.  Cauza probabilă a fost, conform ISU Tulcea, folosirea sursei de foc în mod intenţionat. La o primă estimare, au ars aproximativ 7.000 de metri pătraţi de vegetaţie palustră.
 
Lacul Zaghen, situat la intrarea în oraşul Tulcea, în suprafaţă de 200 de hectare, este o mini-rezervaţie creată cu bani europeni. Zona, refăcută cu fonduri europene, urma să adăpostească specii de păsări şi peşti care trăiesc în Delta Dunării, numai că intervenţia omului asupra acestui cadru natural a alungat orice vieţuitoare. 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările