Mii de locuitori din Delta Dunării rămân izolaţi. Operatorul fluvial anunţă sistarea curselor de călători şi dă vina pe Ministerul Transporturilor

0
0
Ambarcaţiuni Navrom foto: Navrom
Ambarcaţiuni Navrom foto: Navrom

Navrom Delta a anunţat că începând de duminică, 26 iunie, se află în imposibilitatea operării navelor de transport pasageri şi mărfuri de strictă necesitate. Navele companiei fac legătura între municipiul Tulcea şi localităţile din Delta Dunării.

Măsura va face ca mii de oameni să rămână fără posibilitatea de a se deplasa. Navele de pasageri ale Navrom Delta asigură transportul persoanelor şi mărfurilor pe cele trei braţe ale Dunării, ajungând de la Tulcea la Periprava, Sulina sau Sfântu Gheorghe, cheltuielile aferente fiind subvenţionate de stat. Tocmai de la plata acestor subvenţii a şi pornit totul.

„Suntem în discuţii, de două luni, cu cei de la Ministerul Transporturilor legate de acordul cadru şi contractul subsecvent încheiat cu ei. De două luni încercăm să găsim formula cea mai bună legat de deschiderea finanţărilor. Dacă înainte o deschidere ce aceasta dura trei zile, avem două luni în care nu reuşim să ne punem de acord. Nu înţelegem de ce”, spune Nicolae Chichi, directorul Navrom Delta. 

El arată că în acest moment Ministerul Transporturilor are datorii mari către Navrom Delta, ele ajungând la circa 4,1 milioane de lei (contravaloarea serviciilor pe trei luni). „Nu s-a mai întâmplat niciodată ca ministerul să aibă aşa datorii”, spune directorul.  

Compania derulează curse zilnice, cu un program bine stabilit, cu nave mari pe care se pot îmbarca 300 de persoane (navele Banat şi Moldova), 198 de persoane (semi-rapidele Expres 1 şi Expres 2) sau 150 de persoane (navele Mirceşti şi Maramureş).

Vă recomandăm şi: 

Navă propulsată pe baza tehnologiei cu hidrogen, folosită pentru transportul public în Delta Dunării. Varianta hibrid, luată în calcul

Convoaiele umanitare pe Dunăre, taxate. Navrom Bac: „Nu ne mai permitem nicio gratuitate”. Reacţia Guvernului

Tulcea


Ultimele știri
Cele mai citite