Mâhnirea unui gorjean în scaun cu rotile. Nu poate primi ajutorul în alimente din cauza unui venit de 26 de lei pe lună

Mâhnirea unui gorjean în scaun cu rotile. Nu poate primi ajutorul în alimente din cauza unui venit de 26 de lei pe lună

Robert Gavrilescu nu poate beneficia de voucherul pentru alimente                                  Foto: Facebook

Un gorjean aflat în scaunul cu rotile nu poate să beneficieze de voucherul acordat de Guvern în vederea achiziţionării de alimente, pentru că primeşte 26 de lei în plus faţă de venitul maxim de 1.500 de lei. Cei 26 de lei primiţi lunar îi răpesc însă 25 de euro pe lună, adică 125 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Voucherul are o valoare de 50 de euro şi se acordă din două în două luni, începând din luna iunie, mai multor categorii de persoane, printre care se numără şi cele cu dizabilităţi, care nu depăşesc un venit lunar de 1.500 de lei. 
 
Robert Gavrilescu se află în scaunul cu rotile din copilărie, în urma unui vaccin antipoliomielită efectuat în mod greşit. 

Acesta a reuşit să-şi întemeieze o familie şi are un fiu, care lucrează ca pompier. Deşi are o situaţie financiară dificilă, Robert primeşte o indemnizaţie foarte mică pentru handicapul de care suferă. Această sumă a fost majorată în urmă cu aproximativ două luni de la 500 de lei la 526 de lei, iar de acolo şi problemele. 

Acesta mai beneficiază de o pensie de urmaş de 1.000 de lei. Deoarece indemnizaţia i-a fost majorată cu 26 de lei, acesta nu mai poate să beneficieze de voucherul pentru alimente. 
   

„Normal că sunt dezamăgit“

Robert Gavrilescu spune că s-a bucurat la început când a auzit că se va acorda acest voucher, după care a trăit o mare dezamăgire: „Nu mă încadrez, pentru că, de curând, Guvernul a mărit indemnizaţia persoanelor cu dizabilităţi de la 500 la 526 de lei. Nu mă calific pentru 26 de lei, pentru că mai am o pensie de urmaş în valoare de 1.000 de lei. Cumulate, cele două venituri depăşesc suma maximă. Ordonanţa spune clar că beneficiază doar persoanele cu un venit maxim de 1.500 de lei beneficiază de acest voucher. Doar jumătate dintre persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de aceste vouchere, din ce au transmis reprezentanţii Guvernului. Normal că sunt dezamăgit. Îmi făcusem speranţe că va fi puţin mai bine, deoarece am fost afectat ca toată lumea de inflaţie“, a spus Robert Gavrilescu.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările