Când vor începe lucrările la stadionul de 133 de milioane de lei din Târgovişte. Anunţul autorităţilor judeţene

Când vor începe lucrările la stadionul de 133 de milioane de lei din Târgovişte. Anunţul autorităţilor judeţene

Actualul stadion din Târgovişte, aflat în centrul municipiului, în apropierea Complexului Muzeal Curtea Domnească, este într-un stadiu avansat de degradare

Proiectul noului stadion care se va construi la Târgovişte, pe o parte a terenului ce aparţinea fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, este în stadiul de obţinere de avize. Autorităţile judeţene au anunţat că proiectul are o valoare de 133 de milioane de lei.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Dâmboviţa, Alin Manole, stadionul va avea între 10.000 şi 15.000 de locuri, iar lucrările nu vor începe mai devreme de doi ani.
 
”Legat de stadion, au fost mai multe comitete inter-ministeriale, acum e la Ministerul de Finanţe pentru o aprobare. Lucrarea va fi făcută de CNI, noi avem un studiu de prefezabilitate, acum CNI o să facă un studiu de fezabilitate, proiectul tehnic şi demararea lucrărilor efective. Într-un an de zile eu sper ca CNI să termine documentaţia şi apoi să facă achiziţia de lucrări. Mai devreme de doi ani nu cred că vor începe lucrările. 24 de luni cred că o să dureze execuţia, nu ştiu sigur, dar asta o să o determine proiectul tehnic”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Alin Manole.
 
 
Pe lângă stadion, în locaţia fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, acolo unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, vor mai fi construite blocuri ANL, sedii de instituţii, un parc, un drum de acces, un mall, iar clădirea principală a fostei unităţi militare îşi va păstra destinaţia de Muzeu al Comunismului.Terenul şi clădirile fostei unităţi militare de la gara Târgovişte sunt acum în administrarea CJ Dâmboviţa, care a întocmit un plan urbanistic al zonei în care se regăseşte stadionul, un parc, precum şi alte construcţii.
 
În ce stadiu se mai află proiectul de construcţie a unui nou stadion la Târgovişte
 
 
Actualul stadion din Târgovişte, aflat în centrul municipiului, în apropierea Complexului Muzeal Curtea Domnească, este într-un stadiu avansat de degradare, tribuna a doua este închisă, fiind considerată nesigură pentru spectatori.
 
Autorităţile locale spun că actualul stadion va fi dezafectat, urmând a se crea o parcare pentru turiştii care vin la Curtea Domnească Târgovişte.
 

PE ACEEEAŞI TEMĂ:

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările