Obiectivul urmărit de autorităţile judeţene după vizita premierului Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Viorica Dăncilă, se va afla astăzi în Dâmboviţa. Viorica Dăncilă va vizita şantierul viitoarei fabrici a Arctic de la Ulmi, acolo unde se construieşte o fabrică de maşini de spălat vase şi rufe. De asemenea, va vizita şi alte firme care vor produce componente pentru Arctic, afllate în apropiere.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a declarat că speră să obţină o promisiune de la premierul României în ceea ce priveşte urgentarea reabilitării DN 71 Târgovişte - Bucureşti şi lărgirea sa la patru benzi pentru a veni, astfel, în sprijinul Arctic.

Potrivit ultimelor estimări, când Arctic va începe activitatea la Ulmi (în aproximativ doi ani) DN 71 va fi tranzitat de peste 150 de tiruri de mare capacitate încărcate cu produsele Arctic.

Potrivit CJ Dâmboviţa, lucrările, în valoare totală de 200 de milioane de euro, urmează a fi executate până în 2019.

În prima etapă, proiectul vizează atât unitatea în sine, cât şi un depozit de produse finite, laboratoare, birouri, cantină, platforme acoperite, parcări pentru autoturisme şi maşini de mare tonaj, cabină pentru poartă, clădiri conexe, alei carosabile şi pietonale, amenajări peisagere şi sistematizare verticală, împrejmuire, branşamente pentru utilităţi şi organizare de şantier. 

arctic ulmi

Prin realizarea acestei investiţii, Arctic va deveni unul dintre cei mari producători din Europa în domeniul producţiei de maşini de spălat.  

Arctic a demarat joi, 15 iunie 2017, lucrările de construcţie la noua fabrică de la Ulmi, realizată din fonduri proprii, dar şi cu ajutor de la Guvern.

Peste 4.000 de locuri de muncă vor fi create. "Investiţia totală se ridică la 200 de milioane de euro pe cele trei capacităţi, însemnând Fabrica de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, cuptoare cu microunde. Ajutorul  de stat este cuprins în această sumă, din dicuţiile purtate cu 3 din cei  5 investitori care au cumpărat terenuri, mai au şi aceştia investiţii în vloare de 130 milioane de euro", a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea. 

Fabrică de electrocasnice Arctic la Ulmi. CJ Dâmboviţa a dat avizul pentru începerea unor lucrări în valoare de peste 35 de milioane de lei
Fabrică de electrocasnice Arctic la Ulmi. CJ Dâmboviţa a dat avizul pentru începerea unor lucrări în valoare de peste 35 de milioane de lei

Fabrica va acoperi o parte din investiţie din profitul său, iar cealaltă parte, aproximativ 37 de milioane de euro, speră să o obţină de la Guvernul României, sub formă de ajutor de stat. 

În 2012, Guvernul a mai acordat firmei Arctic un ajutor de stat de aproximativ 10 milioane de euro, pentru o investiţie care a asigurat 1.000 locuri de muncă.

Arctic a cumpărat de la persoane fizice patru louri de teren însumând 75 de hectare, pe care va construi viitoarea fabrică. Investiţia în teren s-a ridicat peste 750.000 de euro. Terenurile se află aproape de Drumul Naţional 71, care leagă Târgovişte de Bucureşti. Nu se cunoaşte, deocamdată, valoarea totală a investiţiei, însă aceasta este, cu siguranţă, de ordinul milioanelor de euro.

   

Arctic îşi desfăşoară activitatea în România de peste 45 de ani şi este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.000 angajaţi şi o cifră de afaceri în 2015 de 1,6 miliarde de lei. În prezent, 82% din producţia totală Arctic este exportată în peste 80 de ţări.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite