Fostele cazărmi de la UM 014, unde a fost împuşcat Ceauşescu, vor fi dărâmate. Ce vor autorităţile să construiască acolo şi cine sunt beneficiarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Dâmboviţa (CJD) are planuri de dezvoltare turistică, socială şi economică a municipiului Târgovişte începând cu 2018. Adrian Ţuţuianu speră să convingă un grup de investitori să construiască la Târgovişte un mall.

Pentru că şi-a propus construirea unui nou stadion pe terenul fostei unităţi militare de la Gară, pe locaţia actualului stadion municipal administraţia judeţeană şi-a vrea să amenajeze locuri de parcare, locuri pentru activităţi turistice şi pentru comerţ, dar şi o stradă care să pornească din zona stadionului şi să ajungă până la centura municipiului pentru a fi astfel descongestionat traficul din zona Curţii Domneşti.

Totodată, cu bani europeni, dar şi cu fonduri locale, preşedintele forului administrativ judeţean intenţionează să reabiliteze clădirea-monument istoric de la unitatea militară, care a fost construită în anul 1914 şi de numele căreia se leagă evenimente şi nume istorice importante. Pe terenul fostei unităţi militare de la Gară se vor construi şi locuinţe pentru tineri, sediul Registrului Auto Român, dar şi un Parc al Tineretului.

Iar planurile CJD nu se opresc aici. Preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, speră să convingă un grup de investitori să construiască la Târgovişte un mall.

image

„Sper să găsesc un investitor care să construiască un mic mall la Târgovişte, am rezervat terenul necesar, în PUZ-ul zonei este prevăzut, am avut o discuţie cu grupul de investiţii NEPI care a construit mai multe mall-uri în ţară şi în Bucureşti. Deocamdată ei nu văd foarte oportună realizarea investiţiei dintr-un considerent care ţine de poziţionarea judeţului. Voi fi insistent pe subiectul acesta pentru că eu cred că municipiul Târgovişte, centru universitar cu 8000 de studenţi şi cu o populaţie adiacentă de peste 300.000 de locuitori, se califică pentru o asemenea investiţie”, a precizat recent preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

CJD a înaintat un proiect de hotărâre privind trecerea unor clădiri aferente imobilului situat în Târgovişte, Bulevardul Carol I nr.51 (fost nr.49), din domeniul public al judeţului Dâmboviţa în domeniul privat al acestuia, precum şi scoaterea din funcţiune în vederea valorificării şi, după caz, casării acestora.

Clădirile fac parte din cadrul UM Gară. Au fost preluate în 2013 de la statul român şi sunt în stare avansată de degradeare.  

ANL-uri pentru medici

Consilierii judeţeni au aprobat în luna mai trecerea din domeniul public în cel privat a unor terenuri şi clădiri care au aparţinut fostei unităţi militare de la Gară, unde se intenţionează construirea, prin ANL, de locuinţe sociale şi pentru medici.

De asemenea, aleşii au aprobat şi concesionarea a 10.000 de metri pătraţi Registrului Auto Român în vederea construirii unui sediu nou.  

image

Încă din 2010 autoritatile dambovitene au vrut să construiască un cartier de locuinte ANL în locul garnizoanei de la Târgoviţte, unde a fost împuşcat, în decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu.

Proiectul a fost prezentat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la acea vreme, Elena Udrea, care a precizat că acest cartier se va întinde pe o suprafaţa de 27 de hectare şi va avea rolul de a stimula ţinerii medici, profesori, lucrători din armată şi poliţie de a rămâne să lucreze în judeţul Dâmboviţa. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite