Rusia este ultragiată! Sedusă şi abandonată de Occident la începutul anilor '90, adica „minţită” fără scrupule, îşi exprimă astăzi indignarea. Iar sunetul de fond al indignării ruse este... o „promisiune încălcată”. NATO nu se va extinde spre Est!

acum 11 zile · comentarii (89)

La întrebarea „care este cea mai săracă ţară din UE?”, cei mai mulţi dintre noi vor răspunde „România sau Bulgaria”. Pentru un răspuns clar, neutru axiologic, în afara abordărilor politico-ideologice, datele statistice furnizate de Banca Mondială, Eurostat şi Institutul Naţional de Statistică (INS) sunt elocvente pentru a descrie comparativ situaţia sărăciei sau excluziunii sociale.

acum 14 zile · comentarii (15)

Rămâne problema juridică a vizei, care va fi decisă de un judecător şi abia atunci putem discuta despre rule of law. Despre aplicarea domniei legii de către politicieni suntem lămuriţi. Derapajele totalitare pe care şi le-au permis unele guverne în această pandemie vor deveni subiect de studiu în facultăţile de istorie, ştiinţe politice şi drept.

acum 15 zile · comentarii (71)

Când administraţia preşedintelui Biden părea mai degrabă defensivă, iar coechipierii preşedintelui Putin se credeau pe cai mari, înaintea convorbirilor diplomatice americano-ruse, generate de obsesia Moscovei pentru Ucraina, manifestanţii din Kazahstan au aplicat un upercut imagologic, de zile mari, administraţiei de la Kremlin, care anterior şi-a arătat bicepşii spre Europa, dar brusc a rămas fără sânge geopolitic în ex-Asia sovietică.

acum 15 zile · comentarii (34)

Mergem înainte însă, tot înainte, cu Dumnezeu înainte! Care poate! Fiecare cu dumnezeul lui. Unii la casierie, cum am văzut un ales de aur că a făcut, de unde a ridicat un purcoi de bani, munciţi rău, din care 90% s-a lăudat că-i dă cui are nevoie. Bă, care ai, bă, nevoie de banii de aur? Alţi români, cu grijă mare pentru aleşii neamului şi sacul fără fund al bugetului de stat, merg la cozi!

acum 15 zile · comentarii (1)

Articolul care face subiectul aceste analize este intitulat „Noi documente arată cum cei ce au devenit în cele din urmă aliaţi ai URSS în Al Doilea Război Mondial, Franţa & Marea Britanie, vreau să bombardeze câmpuri petrolifere sovietice înainte de invazia lui Hitler” şi poate fi citit pe site-ul în limba engleză a Russia Today.

acum 15 zile · comentarii (46)

„Şi cine e socotit autor al legilor voastre? Un zeu sau vreun om?”, îi întreabă atenianul pe interlocutorii săi, un spartan şi un cretan, în debutul ultimei scrieri a lui Platon, intitulată „Legile”. „Un zeu, străine, un zeu”, îi răspunde spartanul Clinias, indicându-i pe însuşi Zeus, pentru cetatea sa, şi pe Apollo, pentru Creta.

acum 16 zile · comentarii (6)

Cînd cineva a citit o formă a textului ce urmează şi nu a înţeles mare lucru, am fost înţelegător şi băiat fin. Asta pentru că şi eu, la rîndul meu, nu înţeleg multe cîntări faine în limbi exotice, şi tot le ador. Căci nu în orice situaţie trebuie să înţelegi pentru a trăi momentul, ori pentru a te entuziasma. Aşa că fiind eu a-toate-iubitoru’ şi nevărsător de sînge nevinovat, am iertat şi mi-am văzut de treabă. Şi asta a ieşit:

acum 16 zile · comentarii (7)

Adrian Câciu a încasat 5.000 euro de la compania chineză Huawei pentru a-i susţine public, prin articole în presă, implementarea tehnologiei 5G în lume. Exact în perioada în care România a dat o lege, în iunie 2021, prin care excludea Huawei de la licitaţia pentru 5G. Şi asta, ca urmare a unui Memorandum semnat cu SUA. Şi alte ţări din NATO, SUA, Marea Britanie, Franţa au procedat la fel.

acum 16 zile · comentarii (4)

Universitatea „Valahia” din Târgovişte, prin intermediul Departamentului de Istorie şi al Centrului de Cercetare a Istoriei şi Patrimoniului Cultural „Grigore Gafencu”, vă invită să participaţi în zilele de 1 şi 2 decembrie 2021 la vernisajul a trei expoziţii itinerante de istorie şi arheologie organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

acum 2 luni · comentarii (0)
Postari Recente
Modifică Setările