VIDEO A fost prins hoţul care a spart mai multe frizerii din Târgovişte.  Ce alte fapte îi mai pun poliţiştii în spinare. Imagini de pe camerele de supraveghere 1

Un bărbat în vârstă de 44 de ani este principalul suspect în cazul mai multe furturi din frizerii şi magazine din centrul oraşului Târgovişte. Oamenii legii au probat activitatea infracţională şi au recuperat şi o parte din bunuri. Prejudiciu total a fost estimat la 22.000 lei.

VIDEO A fost prins hoţul care a spart mai multe frizerii din Târgovişte.  Ce alte fapte îi mai pun poliţiştii în spinare. Imagini de pe camerele de supraveghere Vezi comentarii 1

Adrian Ţuţuianu întârzie să dea un răspuns în legătură cu mutarea sa în Pro România. „Niciun moment nu m-am îndepărtat de primarii PSD” | victor ponta

Adrian Ţuţuianu întârzie să dea un răspuns în legătură cu mutarea sa în Pro România. „Niciun moment nu m-am îndepărtat de primarii PSD”

Senatorul independent Adrian Ţuţuianu a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că va construi o alternativă la PSD. Fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa a lansat totodată atacuri la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, dar şi la adresa Rovanei Plumb. S-a vorbit că ar intra în Pro România, însă acesta a ocolit să dea un răspuns.

VIDEO Adina şi Costel, roboţii pe care elevii din Târgovişte vor să îi facă celebri în Detroit: „Suntem ca o familie“

VIDEO Adina şi Costel, roboţii pe care elevii din Târgovişte vor să îi facă celebri în Detroit: „Suntem ca o familie“

O echipă de 17 elevi, de la două licee din Târgovişte, a creat roboţii Adina şi Costel, cu care vor să ajungă în America. Scopul echipei este participarea la „First Tech Challange”, concurs ce se va desfăşura în perioada 8 – 24 martie, dar si calificarea în primele cele mai bune echipe din ţară, ceea ce echivalează cu accederea în marea finală din America.

Spectacolul care se joacă în generoasă sală “Cub” a Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi este al doilea inspirat din volumul de debut al Hertei Müller, ­“Ţinuturile joase”, după cel realizat în urmă cu ceva vreme de Nicky Wolcz la Teatrul German de Stat din Timişoara, şi cel de-al treilea provocat de creaţia literară a laureatei premiului Nobel pentru literatură.

acum 8 zile · comentarii (3)

Prin „Coriolanus“, spectacolul său de la Teatrul Bulandra, regizorul Alexandru Darie reînnoadă cu tradiţia marilor sale spectacole din anii ’90: vizuale, de o intensitate aproape epidermică, la scară mare şi pe teme mari. Textul lui Shakespeare indică clar duşmanul oricărei societăţi: populismul şi voinţa monstruoasă a plebei, ceea ce în epoca noastră, cu dominaţia reţelelor sociale şi aşa-zisa „democratizare“ a gusturilor, devine foarte actual.

acum 8 zile · comentarii (0)

Vineri, la Haifa, un protest spontan la care au participat câteva sute de persoane, provocând şi ciocniri cu poliţia, a cerut îndepărtarea unui anume produs prezentat drept obiect de artă şi considerat drept blasfemie gravă şi provocare deliberată la sensibilitatea creştinilor din toată lumea, dar şi atentat direct la atât de fragilul echilibru dintre comunităţile practicante din Israel.

acum 9 zile · comentarii (95)

În zilele premergătoare preluării de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene au curs multe rostiri de vorbe – prin mass-media şi la întruniri publice  – despre acest eveniment care se produce atât de rar în viaţa fiecărui stat membru al blocului comunitar.

acum 9 zile · comentarii (11)

George Simion, liderul mişcării unioniste din România şi din Republica Moldova, a decis să ducă mai departe mesajul european al Unirii şi va candida pentru un post de europarlamentar. George Simion merge acolo să reprezinte electoratul unionist, la moment rămas neacoperit la Bruxelles. George nu s-a înscris în nici un partid politic şi va acţiona ca şi candidat independent.

acum 9 zile · comentarii (7)

Fix cum ne e nouă mereu groază, ne-au făcut de râs la străini. Ei, nu noi. Noi n-avem de ce să ne fie ruşine. Din contră, oaspeţii cei răi de la Bruxelles ne-au amintit, unul după altul, câte motive de mândrie avem. Ne vor face de râs şi pe noi doar dacă alegem să ne reprezinte ei, şi nu Enescu sau Tzara sau Halep. Ateneul sau mileul – asta e întrebarea. Până la urmă, vorba poetului, viitorul se află mereu în faţă, nu în spate...

acum 9 zile · comentarii (16)

Am o senzaţie de greaţă în stomac şi nu-mi găsesc puterea de-a mă ridica din pat. Laura mă sună iar. E colega mea de bancă şi are ochi albaştri. Vrea să ştie dacă nici astăzi nu voi ajunge la şcoală, ca în alte zile. Nu-i răspund. Îmi dau telefonul pe silenţios ca să nu-l mai aud, să mă ascund... de ea şi de restul lumii. Mai am aproape o lună şi jumătate până la BAC.

acum 10 zile · comentarii (11)

Expresia îi aparţine. „Eu nu vreau să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie“, declara Liviu Dragnea în iulie anul trecut. Absenţa sa de la cel mai important eveniment al anului din România, preluarea preşedinţiei UE, cu toţi marii oficiali ai UE veniţi la Bucureşti, exact asta înseamnă: a părăsit funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor „ca prostul“, fără explicaţii credibile venite din partea sa.

acum 10 zile · comentarii (34)

Sunt, cred, mai mult de doi ani de când regizoarea Carmen-Lidia Vidu a iniţiat la Sfântu Gheorghe, la Teatrul „Andrei Mureşanu“, care, iată, se încăpăţânează pe mai departe nu doar să existe, deşi se adresează unui public tot mai puţin numeros, ci să şi şocheze prin curajul opţiunilor sale repertoriale, prin interesul constant arătat teatrului social şi documentar, proiectul „Jurnal de România“.

acum 19 zile · comentarii (0)

Îndrăznesc că cred că ideea de bază conform căreia noi, oamenii de rând, plătim taxe şi impozite este aceea că primim la schimb serviciile unor profesionişti în administraţie, educaţie, apărare, sănătate, protecţie, justiţie samd. Numai că profesioniştii au cam dispărut din instituţiile publice sub presiunea politicienilor puşi pe mărire şi pe căpătuială cu orice preţ. Iar poporul tace complice...

acum 11 zile · comentarii (39)

Una dintre meseriile cele mai bănoase este cea de prognozare a dezastrelor de natură economică. Dacă mai ai şi un model, eventual un Premiu Nobel şi te cheamă Stiglitz, poţi fi extrem de vocal şi de succes în prognoza crizelor economice globale, chiar dacă acestea nu mai au loc. Când ai şi nimerit una din plin, prestigiul aduce enorm de multe avantaje.

acum 11 zile · comentarii (58)

Aseară s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, cu discursurile gazdelor şi ale invitaţilor de rang înalt, în fastuoasa sală a Ateneului Român, şi cu scandările împotriva deturnării României de la destinul său european, ale câtorva sute de manifestanţi care au înfruntat în stradă, frigul şi ninsoarea.

acum 11 zile · comentarii (6)

Dl. Codrin Ştefănescu, eternul clovn veşnic de serviciu al PSD, devenit încă şi mai agresiv, şi mai ridicol de când a fost promovat în funcţia de secretar general al partidului, a anunţat în ultimele zile ale anului 2018 că social-democraţii românii pregătesc pentru începutul lui 2019 depunerea unui plângeri penale pe numele preşedintelui Klaus Iohannis.

acum 21 zile · comentarii (56)