Protest la Prefectură. Salariaţi au cerut salvarea COS Târgovişte, lefuri mai mari şi deschiderea şcolilor: „Cîţu să aibă pensia noastră” VIDEO

Protest la Prefectură. Salariaţi au cerut salvarea COS Târgovişte, lefuri mai mari şi deschiderea şcolilor: „Cîţu să aibă pensia noastră” VIDEO

Sindicaliştii din Cartel Alfa au pichetat şi Prefectura Dâmboviţa. 100 de salariaţi din învăţământ, poliţie, sănătate şi industrie au cerut condiţii mai bune de trai şi salarii adecvate vremurilor. Salariaţii au mai criticat şi Guvernul României, care a anunţat că va prelua COS Târgovişte, înainte de alegeri, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Nu ştiu ce va spune. Vreau doar să creionez contextul economic, politic şi social în care se va lua această decizie. Toţi specialiştii şi toate instituţiile româneşti şi străine spun că bugetul României nu este în stare să suporte o asemenea creştere, mai ales acum, în contextul pandemiei. Dar este rolul CCR să stabilească ce poate şi ce nu poate suporta bugetul României? CCR verifică constituţionalitatea legilor, nu a bugetelor!

acum 5 zile · comentarii (36)

Sir Roger Scruton a murit exact acum un an. Scriitor prolific, filozof britanic din şcoala analitică, gânditor conservator şi critic social, Scruton nu s-a bucurat niciodată de faima filozofilor francezi. Născut într-o familie disfuncţională, el şi-a găsit eliberarea din infernul domestic şi social doar cu ajutorul cărţilor.

acum 5 zile · comentarii (9)

Generalul Jonathan Vance, Şeful Statului Major al Apărării Canadei, a fost cel care a dat alerta la nivel global, între democraţiile occidentale, privind nevoia unei Mari Strategii pentru confruntarea Chinei şi a Rusiei, într-un interviu pentru The Globe and Mail.

acum 5 zile · comentarii (89)

Cine nu înţelege că educaţia este parte a siguranţei noastre naţionale să se uite la numărul celor care, în vremuri de restrişte, dau crezare celor mai fanteziste teorii ale conspiraţiei şi amână momentul în care ne vom putea relua viaţa normală. Epidemia de COVID-19 ne învaţă că educaţia este vitală, la fel ca un medicament care omoară coronavirusul.

acum 6 zile · comentarii (39)

Aşa cum puteam anticipa, chiar şi ultimele zile ale administraţiei Trump se dovedesc a fi o parte dintr-o secvenţă în lanţ care generează un nou cadru problematic prin revendicarea unei decizii contestate de majoritatea analiştilor de politică externă: înscrierea rebelilor Houthi pe lista grupărilor teroriste.

acum 6 zile · comentarii (10)

Raportul GLOBSEC 2020 relevă o predispoziţie a circa 43% din populaţia României la teorii ale conspiraţiei, iar această situaţie reprezintă un teren fertil pentru operaţiunile de influenţă malignă şi a campaniilor de dezinformare pe tema vaccinării şi a Covid-19, mi-a declarat într-un interviu, expertul LARICS, sociologul Nicolae Ţîbrigan.

acum 6 zile · comentarii (104)

Lucrurile intră deja în zona tenebroasă unde se spune că s-ar putea proiecta, organiza şi ordona trecerea la acţiuni ca cea care au zguduit recent America şi au uluit opinia publică internaţională, poate preludiu la intrarea într-un timp al violenţelor nestăpânite care, la limită, să evolueze în confruntări preludiu al războiului civil.

acum 6 zile · comentarii (66)

Profilurile profesionale ale managerilor, şi ale angajaţilor, în general, au două componente principale: industria sau industriile, pe de o parte, şi tipul de job (rareori mai multe) pe care a capitalizat respectivul manager, pe de alta. Adică domeniile de activitate ale companiilor şi organizaţiilor prin care a trecut şi departamentele în care a lucrat, a avut joburile.

acum 6 zile · comentarii (0)

Succesorul Angelei Merkel la conducerea CDU, Uniunea Creştin Democrată din Germania, după episodul intermezzo cu Annegret Kramp-Karrenbauer din 2018 până în februarie - când s-a retras pe fondul scăderii încrederii publice - va fi desemnat vineri, 15 ianuarie, într-o competiţie cu trei candidaţi, în format virtual.

acum 6 zile · comentarii (14)

Un tom de peste 400 de pagini, dintre care 120 sunt mărturii iconografice, intitulat "La cumpăna veacurilor" - apărut la iniţiativa şi cu efortul istoricului militar colonel (ret.) dr. Aurel Pentelescu, secondat de tenacele Laurenţiu Popescu - atrage cititorul prin inserarea unui interviu fluviu, care a fost consemnat pe 218 pagini, a cărui focalizare este pe o perspectivă aparte asupra apărării interesului naţional, în anumite etape istorice.

acum 7 zile · comentarii (8)

Este evident că marii jucători strategi de pe întreg mapamondul, unii răsuflând chiar uşuraţi, dau drumul la construcţii pregătite din timp, încercând să profite la maximum de ferestrele multiple de oportunitate, mai larg deschise acum decât au fost vreodată după cel de-al Doilea Război Mondial.

acum 7 zile · comentarii (59)
Modifică Setările