Omul săritor pe care viaţa l-a lovit din plin: a rămas fără soţie, fiul a fost grav rănit într-un accident auto, iar el a rămas fără picior. Românii au donat bani pentru ca el să aibă o casă trainică

Omul săritor pe care viaţa l-a lovit din plin: a rămas fără soţie, fiul a fost grav rănit într-un accident auto, iar el a rămas fără picior. Românii au donat bani pentru ca el să aibă o casă trainică

Nea Gheorghe din Bolovani are o poveste cutremurătoare. Impresionaţi de soarta lui, „Marius şi Prietenii“, voluntarii din Dâmboviţa care construiesc case, au început lucrul la casa nr. 4, a lui nea Gheorghe. Ei au terminat recent de construit o casă de la zero celor cinci fetiţe care trăiau, alături de părinţi, într-un fost grajd.

Teama unor politicieni români de a vorbi despre posibilitatea încă reală a unirii României cu Republica Moldova şi, mai ales, de a întreprinde paşii necesari în această direcţie izvorăşte din propria lor mediocritate, decât din presiuni externe care s-ar face asupra ţării noastre să nu-şi urmeze interesul legitim către spaţiul dintre Prut şi Nistru.

acum 3 zile · comentarii (64)

La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul de Administraţie al Universităţii Princeton din Statele Unite, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din SUA, a decis să elimine numele fostului preşedinte american Woodrow Wilson din denumirea uneia dintre cele mai renumite şcoli de politici publice şi afaceri internaţionale a naţiunii americane.

acum 3 zile · comentarii (15)

De două săptămâni de când s-au deschis terasele şi plajele ne-am relaxat. Unii din noi nici nu mai vrem să auzim despre pandemie, tot mai mulţi amici susţin teorii conspiraţioniste şi dacă putem petrece o ora la terasă, merge în Vamă sau în Grecia în vacanţă aproape că suntem mulţumiţi. Orice, dar să nu mai stăm în casă.

acum 3 zile · comentarii (3)

La nici un an distanţă de la spectacolul cu piesa „Iarna”, pus în scenă la Teatrul “Nottara” din Bucureşti, regizorul Mihai Măniuţiu şi echipa de creatori statornic coagulată în jurul lui- Anca Măniuţiu- dramaturgie, Andrea Gavriliu- coregrafie, Adrian Damian –decoruri, Mihai Dobre- muzica- s-au reîntâlnit cu literatura dramatică a norvegianului Jon Fosse.

acum 3 zile · comentarii (0)

Pe Marius Boloş l-am întâlnit pentru prima dată în 2006 la un masterclass unde scena era de-a dreptul inundată de generozitatea vocii lui. M-am bucurat că sătmăreanul s-a stabilit în Bucureşti şi astfel capitala a câştigat un artist a cărui evoluţie continuă acum în zona internaţională.

acum 4 zile · comentarii (1)

Fractura politică produsă de „epoca Trump” în societatea americană este de foarte mari dimeniuni şi se transformă deja într-o vulnerabilitate care ameninţă să provoace rescrierea a numeroase părţi ale istoriei şi să oblige la reconsiderarea faptelor, contribuţiei şi importanţei unora dintre cele mai mari personalităţi care au marcat nu numai viaţa socială şi politică din SUA, ci şi întreg avansul societăţii omeneşti a timpului său.

acum 4 zile · comentarii (93)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, se arată oripilat de ce voia să facă PSD pentru a găsi de banii necesari creşterii pensiilor cu 40%. Tare îmi este teamă că va fi obligat să apeleze la soluţia de care astăzi se arată îngrozit. CCR s-a pronunţat odată prin decizia nr. 872 din 25 iunie 2010, decizie  valabilă şi astăzi.

acum 4 zile · comentarii (33)

Pe 28 iunie 1940 Carol al II-lea avea să decidă retragerea administrativă din Basarabia în favoarea Uniunii Sovietice. S-a făcut acest lucru în mod dezorganizat, fără a se pune o singură condiţie şi fără a se trage un singur foc de armă. Frica anchilozase clasa politică coruptă ce condusese România în perioada interbelică.

acum 4 zile · comentarii (18)

Au loc noi numiri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Ca în toate instituţiile statului român şi aici desemnarea are un puternic caracter politic şi nu unul care să vizeze desemnarea de membri care să se fi evidenţiat prin lupta lor pentru drepturile cetăţenilor. Minorităţile şi-au găsit întotdeauna funcţii cheie în instituţie, dar cu toate acestea: cine va apăra drepturile românilor din centrul României?

acum 4 zile · comentarii (9)

Sunt numeroase ocaziile în care Academia Română face notă discordantă la opiniile societăţii româneşti. Cum academicienii unei ţări ar trebui să se  bucure de o „aură” aparte, de maximă credibilitate, astfel de discordanţe te pun pe gânduri. Cine are dreptate, societatea în ansamblul ei sau „gânditorii”, „geniile” care populează Academia Română?

acum 5 zile · comentarii (24)

Lansat în anul 1951, filmul produs de către studiourile americane Metro Goldwyn-Mayer rămâne şi astăzi unul reprezentativ pentru categoria producţiilor cinematografice cu tematică istorică şi religioasă. „Quo Vadis?” este punerea în scenă a romanului scriitorului polonez Henryk Sienkiewicz, publicat la începutul secolului trecut.

acum 5 zile · comentarii (18)