Târgul european al castelelor a debutat în Hunedoara la Castelul Corvinilor

Târgul european al castelelor a debutat în Hunedoara la Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor este gazda unui târg inedit. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Prima ediţie a Târgului european al Castelelor a debutat astăzi la Castelului Corvinilor din Hunedoara. Peste 20 de expozanţi din ţară şi străinătate participă la eveniment.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost astăzi în sărbătoare. A debutat prima ediţie a Târgului European al castelelor, eveniment desfăşurat în perioada 1 – 3 mai, la care participă 21 de expozanţi, din şase ţări.

Sala Dietei este locul de desfăşurare al târgului, la care expozanţii au ocazia să prezinte publicului oferta lor turistică precum şi principalele elemente de atracţie turistică şi istorică ale obiectivelor pe care le reprezintă.

Turiştii care au vizitat astăzi Castelul Corvinilor au fost invitaţi să cunoască secretele şi povestea unor monumente de excepţie, chiar de la cei care le reprezintă. Expozanţii din ţară sunt: Castelul Magna Curia din Deva, Cetatea de Scaun a Sucevei, Palatul Brukenthal din Sibiu, Cetatea Făgăraş, Cetatea Poenari Arefu, Castelul Bran, Castelul Miclăuşeni, Castelul Banffy din Bonţida, Turnul cu Ceas din Sighişoara, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia şi Cetatea Oradea. De asemenea, la târgul turistic sunt reprezentate: Castelul renascentist - moştenirea Rakoczi din Sarospatak, Palatul Regal Godollo, Complexul istoric Castelul Vajdahunyad din Budapesta, oraşul Veles din Macedonia; Institutul Patrimoniului Naţional din Praga, Castelul Krasny Dvur, Castelul Becov nad Teplou, Castelul Valec din Cehia, Castelul La Mota din Spania şi  Fortăreaţa Shumen din Bulgaria.

„Dacă până acum am trăit din metalurgie, este momentul să învăţăm să trăim din turism, pentru că, din păcate, metalurgia nu mai are un viitor ca acum 20 de ani şi este momentul să ne construim viitorul pe baza oportunităţilor pe care le avem”, a afirmat primarul Hunedoarei, Viorel Arion, la deschiderea evenimentului.

„Ne-am pregătit de anul trecut pentru acest eveniment şi ne bucură faptul că sunt foarte mulţi vizitatori. De reuşita acestei prime ediţii a Târgului European al Castelelor depinde organizarea, sperăm, şi a următoarelor ediţii”, a declarat Costin Tinca, directorul Muzeului Castelului Corvinilor.

Sâmbătă, evenimentul continuă cu spectacole artistice, proiecţii de film şi expoziţii în cadrul „Dracula Festival”, iar invitatul special al evenimentului va fi Dacre Stoker, nepotul scriitorului Bram Stoker, autor al celebrului roman „Dracula”.


Vă recomandăm şi:

Cum a apărut legenda castelului bântuit din Hunedoara: „Dracula cel adevărat a trăit şi a păcătuit în aceste locuri”

Castelul Corvinilor din Hunedoara stârneşte fascinaţia străinilor din întreaga lume, datorită arhitecturii lui impresionante şi a legendelor întunecate despre el. În ultimii ani, a fost vizitat şi cercetat de căutători de fantome şi nu au fost puţini cei ce au susţinut că au simţit prezenţa unor spirite, care bântuie ungherele monumentului medieval.

VIDEO Secretele horror ale Castelului Corvinilor. Poveştile reale din spatele fiecărei camere care bagă frica în turişti

Castelul Corvinilor, cel mai important monument istoric al Hunedoarei, este „vânat” de turişti din întreaga lume, pasionaţi de locuri care ascund legende întunecate.

FOTO Locurile fantomă din Hunedoara: castelele, cetăţile şi bisericile monument, ruinate de nepăsarea autorităţilor

Zeci de monumente de patrimoniu din judeţul Hunedoara s-au ruinat treptat, în ultimii ani, pentru că autorităţile locale nu au avut fonduri pentru a le restaura, iar statul român nu şi-a arătat interesul pentru ele. Unele dintre acestea au ajuns adevărate clădiri fantomă, chiar dacă oamenii din zona unde se află le consideră „branduri locale”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările