Hotelul Onix şi cabana Jieţ, vândute de Complexul Energetic Hunedoara. Cine va fi noul proprietar

Hotelul Onix şi cabana Jieţ, vândute de Complexul Energetic Hunedoara. Cine va fi noul proprietar

Hotelul Onix. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Hotelul Onix şi Cabana Jieţ, aflate până în prezent în patrimoniul Complexului Energetic Hunedoara, au  fost vândute la licitaţie publică de societatea aflată în insolvenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

O licitaţie publică în care au fost scoase la vânzare hotelul Onix din Petroşani, Cabana Jieţ din Petrila, dar şi bazele de agrement, trei apartamente şi mai multe locomotive ale Complexului Energetic Hunedoara a avut loc miercuri, la sediul companiei din Petroşani. Administratorul judiciar al CEH, societate de stat aflată în insolvenţă, a scos la licitaţie publică o parte din activele companiei energetice.

Revoltă în subteran. Minerii din Lupeni au oprit lucrul din cauza întârzierilor salariale

Ce salarii au minerii. „Pentru aceşti bani muncim într-o mizerie şi o umilinţă extraordinare”

„Hotelul Onix, aflat în centrul municipiului Petroşani, dar şi cabana Jieţ, au fost adjudecate la licitaţia de la CEH de către proprietarul Clubului Keops. Ambele au fost cumpărate la suma totală de peste 1.100.000 de euro”, a informat Cronica Văii Jiului. Societatea Keops este administrată de omul de afaceri Siminel Iordache. 

Hotelul Onix, vândut cu 834.000 de euro

Pentru Hotelul Onix din Petroşani licitaţia a pornit de la 759.000 de euro, fără TVA, şi a fost achiziţionat cu 834.900 euro. Cabana Jieţ din Petrila a fost vândută cu 267.475 euro. La aceeaşi licitaţie au mai fost vândute trei apartamente ale CEH, două dintre ele cu câte 12.000 de euro şi unul cu 16.800 de euro, informează jurnaliştii din Valea Jiului.

Au mai fost scoase la vânzare Cabana 5 Sud din Lupeni cu preţul de pornire de 136.519 euro, fără TVA, un teren de sport din Petroşani cu preţul minim de 42.632 euro, baza de agrement Sohodol, cu 36.700 de euro. Administratorul judiciar al CEH a mai scos la licitaţie publică şi o locomotivă diesel – electrică, cu preţul de pornire 50.000 de euro şi alte două cu câte 7.000 de euro, dar şi două tractoare, cu preţul de pornire de 205 euro şi mai multe pachete de deşeuri metalice provenite de la exploatările miniere.

Complexul Energetic Huendoara are 4.000 de salariaţi şi cuprinde minele Livezeni, Lonea, Vulcan şi Lupeni, şi termocentralele Mintia şi Paroşeni. Societatea de stat se află în insolvenţă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Soarta tristă a fostei şcoli de ucenici de la Uzinele de Fier. De la mândrie naţională la distrugere VIDEO

Mărirea şi declinul Cetăţii Devei. Cum s-a degradat accelerat aşezarea medievală în numai cinci ani FOTO VIDEO

Castelul Corvinilor, înaintea incendiului din 13 aprilie 1854. Cetatea medievală în gravuri rare FOTO
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările