Carmen Hărău, despre hotelul de lângă Castelul Corvinilor: „Circa 100 de locuri de muncă. Vom începe recrutările”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul familiei Hărău. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Hotelul familiei Hărău. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Construcţia hotelului familiei fostei parlamentare Carmen Hărău, în vecinătatea Castelului Corvinilor, a ajuns la final.

Construcţia hotelului familiei fostului parlamentar Carmen Hărău (PNL) a ajuns la final. Fosta senatoare din Hunedoara a anunţat, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că aici vor lucra circa 100 de oameni.

Bucătăria Castelului Corvinilor în Evul Mediu. Ce alimente nu lipseau niciodată de la ospeţe

Legenda bizară a Castelului Corvinilor. Cum i-a înfiorat Elisabeta Szilagyi pe meşterii de la castel

Podul medieval al Castelului Corvinilor dăinuie de peste cinci secole. Care este secretul trăiniciei sale


„Astăzi am avut agendă de antreprenor, am făcut o vizită de weekend în şantier la Werk Hotel. S-au montat lifturile. Ne apropiem de sfârşit. În două-trei luni vom începe recrutările de personal. Circa 100 de locuri de muncă în turism. Este o premieră pentru grupul nostru de firme”, a scris Carmen Hărău, pe pagina sa de Facebook.

Contactată de adevarul.ro, Carmen Hărău a precizat că recrutările vor începe peste circa trei luni, după ce construcţia hotelului va fi finalizată, şi se vor face etapizat, pe mai multe luni, Mai întâi vor fi angajaţi specialişti în industria ospitalităţii.

Lucrările la noul hotel din vecinătatea Castelului Corvinilor au început în 2015. Clădirea a fost ridicată pe versantul opus al Dealului Sânpetru, în apropiere de Castelul Corvinilor. În aceeaşi zonă au funcţionat în trecut o staţie de funiculare, o secţie uzinală şi gara veche a Hunedoarei, pentru calea ferată minieră Hunedoara – Ghelari. Locul ales, în vecinătatea castelului, şi arhitectura avangardistă în contrast cu cea a monumentului medieval, au stârnit controverse.

Carmen Hărău preciza în urmă cu trei ani că terenul a fost achiziţionat de la un privat, iar la finalizarea investiţiei, hotelul cu un aspect modern se va încadra în peisaj şi nu va afecta imaginea Castelului Corvinilor.


Hotelul, văzut de la Castelul Corvinilor: Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

În 2017, tot în vecinătatea Castelului Corvinilor, familia fostului parlamentar a inaugurat un restaurant de lux (Werk), după ce a achiziţionat şi a renovat o veche clădire folosită în urmă cu un secol ca sediu administrativ al Uzinelor de fier din Hunedoara. Carmen Hărău a fost deputat în perioada 2012 – 2016 şi senator în perioada 2016 – 2020, iar la cele mai recente alegeri parlamentare nu a mai candidat.

hotelul carman harau foro daniel guta adevarul

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Clădirea misterioasă de sub Castelul Corvinilor. Imagini inedite cu aşezarea istorică transformată în ruină

Ioan de Hunedoara, omagiat în oraşul de la poalele Castelului Corvinilor. Au trecut 562 de ani de la moartea voievodului

VIDEO Povestea celui mai spectaculos funicular. Rămăşiţele colosului de fier atârnă la zeci de metri lângă castel

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite