Arest prelungit pentru baronul Văii Jiului: Alin Simota şi interlopii acuzaţi de cămătărie rămân în închisoare

Arest prelungit pentru baronul Văii Jiului: Alin Simota şi interlopii acuzaţi de cămătărie rămân în închisoare

Alin Simota a fost patron al clubului Jiul Petroşani. D.G.

Arestat preventiv la începutul lunii iunie într-un dosar în care a fost acuzat de infracţiuni de crimă organizată, legate de şantaj, cămătătie şi acte de violenţă, fostul patron al clubului Jiul Petroşani, Alin Simota, a cerut astăzi în instanţă să fie eliberat.


Dosarul a fost soluţionat de Curtea de Apel Alba Iulia.

"Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia şi a dispus prelungirea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, pentru Alin Simota, Cristian Litera şi ceilalţi trei inculpaţi în dosarul de crimă organizată", a informat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanţei.

Cei cinci hunedoreni, printre care se numără omul de afaceri, sunt acuzaţi că au făcut parte alături de alte persoane dintr-o grupare specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune, care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara.

„Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare. Competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a mai precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Citiţi mai multe despre acuzaţiile aduse lui Alin Simota:

Baronul Văii Jiului: Alin Simota a fost ajutat de interlopi şi de politicieni să se impună în „zona fierbinte” a Hunedoarei

Până în anul 2010, Alin Simota (43 de ani) era considerat cel mai bogat om din Valea Jiului, cu o avere de peste 20 de milioane de euro, obţinută în afacerile profitabile cu statul în domeniul energiei şi al mineritului. Simota s-a implicat în fotbal din 1998, când a devenit finanţator al Jiul Petroşani, şi în politică, oficial din 2008, când a candidat la primărie, în Petroşani. Din reţeta succesului său nu lipsesc politicienii şi interlopii.

Baronul Văii Jiului a fost reţinut pentru cămătărie: fost bişniţar, Alin Simota a ajuns miliardar din afaceri cu statul

Alin Simota, unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Petroşani, a fost reţinut marţi dimineaţă, în urma unor descinderi organizate de procurorii de la crimă organizată.Fostul finanţator al clubului Jiul Petroşani este suspectat că a condus o grupare violentă de cămătari care a şantajat mai mulţi oameni de afaceri hunedoreni. La cererea lui Simota, susţin procurorii, au fost executate agresiuni şi răpiri de persoane.

Cristian Litera, un fost bodyguard al afaceristului Alin Simota, a fost reţinut de DIICOT pentru cămătărie şi şantaj

Mai multe descinderi au avut loc în această dimineaţă la domiciliile unor deveni cercetaţi într-un dosarde crimă organizată, pentru infracţiuni grave, cu violenţă: cămătărie, şantaj, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave  şi trafic de persoane. Unul dintre devenii ridicaţi de procurori pentru a fi aduşi la audieri este Constantin Cristian Litera (36 de ani), considerat lider al grupării.

FOTO VIDEO Cine e Cristian Litera, temutul interlop pentru care milionarul Alin Simota a fost părăsit de soţie

Constantin Cristian Litera  (36 de ani) a fost ridicat în această dimineaţă de mascaţi, din vila imensă pe care acesta şi-a construit-o în Deva. Fost bodyguard al omului de afaceri controversat Alin Simota, Litera a fost implicat în trecut în mai multe scandaluri în care a fost acuzat de infracţiuni de violenţă, dar şi într-un scandal conjugal, după ce soţia fostului său patron, Alin Simota l-a părăsit pe acesta pentru Litera.

Vă recomandăm şi:

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Nouă membri ai reţelei care fabrica reţete medicale false au fost arestaţi. Printre cei acuzaţi de crimă organizată este şi şefa PC Hunedoara, oncologi de la Spitalul Judeţean şi farmacişti


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările