Cristian Litera, un fost bodyguard al afaceristului Alin Simota, a fost reţinut de DIICOT pentru cămătărie şi şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe descinderi au avut loc în această dimineaţă, în Deva. D.G.
Mai multe descinderi au avut loc în această dimineaţă, în Deva. D.G.

Mai multe descinderi au avut loc în această dimineaţă la domiciliile unor deveni cercetaţi într-un dosarde crimă organizată, pentru infracţiuni grave, cu violenţă: cămătărie, şantaj, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave  şi trafic de persoane. Unul dintre devenii ridicaţi de procurori pentru a fi aduşi la audieri este Constantin Cristian Litera (36 de ani), considerat lider al grupării.

“În fapt, se reţine că, în cursul anului 2011, membrii grupării au acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din  acordarea unor împrumuturi cu camătă unor persoane din mediul de afaceri local şi perceperea unor dobânzi lunare de  10 - 20%, precum şi recuperarea prin violenţă a sumelor de bani pretinse de către învinuiţi.  Unele părţi vătămate au fost obligate să muncească pe teritoriul Libiei, sumele de bani obţinute fiind predate liderului grupării, în contul sumelor împrumutate”, a comunicat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Constantin Cristian Litera a fost cercetat în 2007, pentru agresarea şi ameninţarea unui fotbalist al clubului Jiul Petroşani, deţinut de fostul său patron, afaceristul Alin Simota.


Potrivit DIICOT, în această dimineaţă au fost effectuate şapte percheziţii şi au fost ridicate 14 persoane, pentru a fi aduse la audieri. 9 victime au fost identificate de anchetatori în acest caz.

Vom reveni cu imagini şi amănunte!

Vă recomandăm şi:

FOTO Tragedii în cartierul palatelor: doi dintre cei mai bogaţi romi au murit într-un accident rutier. Tinerii au fost înmormântaţi cu mult fast 

VIDEO Cum se circulă pe autostrada Simeria – Orăştie înainte de inaugurare

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite