Cristian Litera a primit zece ani de închisoare: „pumnul de fier” al baronului Văii Jiului îşi află sentinţa din temniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Litera a fost arestat într-un alt dosar, de crimă organizată. D.G
Cristian Litera a fost arestat într-un alt dosar, de crimă organizată. D.G

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au pronunţat sentinţa în dosarul în care fostul bodyguard al omului de afaceri Alin Simota a fost anchetat pentru înşelăciune. Dosarul este judecat la tribunal de aproape trei ani, iar între timp Cristian Litera, cel care s-ar fi aflat, susţin anchetatorii, în spatele unor firme care au dat ţepe de aproape un milion de lei a fost arestat pentru alte infracţiuni.

Interlopul Cristian Litera a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de înşelăciune şi infracţiuni economice..„Soluţia instanţei nu este definitivă, împotriva ei putând fi declarat apel”, a precizat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara.

În acest dosar au mai fost condamnaţi Ionuţ Bălan, la cinci ani de închisoare cu executare, şi Ionuţ Crişan, la şase ani de închisoare, cu executare. Cei doi au administrat societăţile implicate în afaceri ilegale, în spatele cărora se afla Cristian Litera.

Ei contactau firmele de materiale de construcţii din ţară, arătându-se interesaţi de achiziţionarea unor produse. După ce luau marfa, lăsau drept garanţie o filă CEC, care însă nu avea acoperire în bănci. Bunurile achiziţionate, printre care şi utilaje, erau vândute rapid sub preţul pieţei altor societăţi. Filele CEC eliberate erau refuzate de bancă pentru că nu aveau acoperire în numerar. Astfel au fost păgubite societăţi din Hunedoara, Dolj şi Alba Iulia. „Nu ne-am ales cu nimic de pe urma tranzacţiilor, fiind constrânşi să recurgem la înşelăciune. Cu materialele achiziţionate, Cristian Litera şi-a ridicat o vilă”, a mărturisit Ionuţ Crişan, în faţa magistraţilor.

Litera şi Simota, după gratii
Prejudiciul din acest dosar se apropie de un milion de lei. În urmă cu două luni, Cristian Litera a fost arestat pentru infracţiuni grave legate de şantajarea unor oameni de afaceri din judeţ şi constrângerea lor să plătească dobânzi şi datorii fictive grupării de cămătari conduse de acesta. Peste 400.000 de euro ar fi obţinut deveanul şi ceilalţi interlopi în urma acestor infracţiuni. Mai mult, anchetatorii au stabilit că unul dintre cei care ar fi fost sprijinit de gruparea cămătarilor a fost Alin Simota. Milionarul supranumit „baronul Văii Jiului” ar fi apelat la Litera de mai multe ori în trecut, comandând acte de violenţă şi de intimidare a unor oameni de afaceri cu care intrase în conflict.

Citiţi şi alte articole despre Litera şi Simota:

Baronul Văii Jiului: Alin Simota a fost ajutat de interlopi şi de politicieni să se impună în „zona fierbinte” a Hunedoarei

Până în anul 2010, Alin Simota (43 de ani) era considerat cel mai bogat om din Valea Jiului, cu o avere de peste 20 de milioane de euro, obţinută în afacerile profitabile cu statul în domeniul energiei şi al mineritului. Simota s-a implicat în fotbal din 1998, când a devenit finanţator al Jiul Petroşani, şi în politică, oficial din 2008, când a candidat la primărie, în Petroşani. Din reţeta succesului său nu lipsesc politicienii şi interlopii.

FOTO VIDEO Cine e Cristian Litera, temutul interlop pentru care milionarul Alin Simota a fost părăsit de soţie

Constantin Cristian Litera  (36 de ani) a fost ridicat în această dimineaţă de mascaţi, din vila imensă pe care acesta şi-a construit-o în Deva. Fost bodyguard al omului de afaceri controversat Alin Simota, Litera a fost implicat în trecut în mai multe scandaluri în care a fost acuzat de infracţiuni de violenţă, dar şi într-un scandal conjugal, după ce soţia fostului său patron, Alin Simota l-a părăsit pe acesta pentru Litera.

Vă recomandăm şi:

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Nouă membri ai reţelei care fabrica reţete medicale false au fost arestaţi. Printre cei acuzaţi de crimă organizată este şi şefa PC Hunedoara, oncologi de la Spitalul Judeţean şi farmacişti

Doctoriţele arestate pentru că au prescris reţete false de sute de mii de euro au fost date afară din spitalul din Deva

VIDEO Medicii şi farmaciştii acuzaţi că au strâns peste trei milioane de lei pe seama bolnavilor de cancer rămân în arest

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite