Constanţa: Meniul pe litoral: mâncare lângă chiloţi

Constanţa: Meniul pe litoral: mâncare lângă chiloţi

Tot mai multe unităţi de alimentaţie publică de pe litoral sunt descoperite cu nereguli, mâncarea oferită turiştilor fiind găsită în condiţii total necorespunzătoare. Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CRPC) au închis astăzi terasa „Car-Alin“ din Eforie Sud pentru că vindea clienţilor mâncare stricată şi de lângă mai multe perechi de  chiloţi.  

Constanţa:Noaptea violurilor în staţiunea Mamaia

Constanţa:Noaptea violurilor în staţiunea Mamaia

O adolescentă din Franţa a fost găsită azi noapte, în comă, pe plaja din Mamaia, în compania a doi tineri. Drogată, îmbătată, bătută şi batjocorită - aşa au găsit-o cadrele medicale, care au transportat-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa unde primeşte îngrijirile necesare.

Constanţa: UPDATE: Arestări în cazul băieţelului de şase ani forţat să facă sex cu mama!

Constanţa: UPDATE: Arestări în cazul băieţelului de şase ani forţat să facă sex cu mama!

Totul a pornit după ce femeia s-a prezentat la poliţie pentru a reclama că a fost bătută de concubin. Mai mult, ea le-a spus poliţiştilor că a fost obligată să facă sex cu propriul copil. Înregistrările găsite de poliţişti au arătat însă alt lucru.  Relaţiile incestuoase au fost descoperite luni, când femeia s-a plâns oamenilor legii că bărbatul cu care trăieşte o bate aproape în fiecare zi.

Constanţa: Turiştii îşi fac provizii în camerele de hotel

Constanţa: Turiştii îşi fac provizii în camerele de hotel

Deţinătorii unităţilor de cazare spun că nu le pot pune interdicţii. Alimentele sunt cumpărate din marile magazine şi ţinute pe timpul sejurului în răcitorul de la bar.Hotelierii încearcă de mai mult timp cu vorba bună să le explice turiştilor că nu este bine să ţină mâncarea în camerele unde cazaţi, dar de cele mai multe ori este un dialog al surzilor.

În ceva mai puţin de 200 de pagini politologul Ioan Stanomir reciteşte, cu un remarcabil spirit critic, cu ceea ce se cheamă „luciditate patriotică”, ultimii 100 de ani ai României. Ţara care de la data de 1 decembrie 1918 şi până la teribilul an 1940 era perfect îndreptăţită să se numească România Mare.

acum 2 zile · comentarii (0)

A fost, şi va rămâne,  o perioadă politică atipică. În care am asistat la o radicalizare fără precedent a poziţiilor principalilor actori politici. Radicalizare ce are încă potenţial de creştere. Parafrazând titlul unui film celebru, este o radicalizare fără cauză. Deşi e plină scena politică de rebeli. Care, în paranteză fie spus, de multe ori joacă teatru.

acum 3 zile · comentarii (11)

Relaţia dintre China şi Rusia e o temă de adânci preocupări, divergenţe şi controverse la nivelul lumii academice globale. Marea temă de dezbatere este cât de reală este această legătură, cât de profundă, câtă încredere înglobează ea şi dacă, cu adevărat, avem de a face cu un binom economico-militar de tipul Franţa-Germania, de exemplu, pe tărâm asiatic.

acum 3 zile · comentarii (94)

Retorica ROMEXIT a PSD-ALDE funcţionează. Cel mai recent Eurobarometru arată că procentul românilor care spun că apartenenţa la UE este un lucru rău a crescut până la 21% de la 14%, cât era în luna mai. În acest moment, suntem, practic, cea mai eurosceptică ţară din Uniunea Europeană exceptând Marea Britanie care, de altfel, va părăsi Uniunea peste cinci luni.

acum 3 zile · comentarii (29)

În 2013, scrutinul legislativ a fost câştigat de partidul creştin-social, al cărui lider ocupase poziţia de premier vreme de 18 ani şi 10 luni. Ocupanţii următoarelor trei locuri – democraţii, laburiştii şi verzii – s-au aliat şi au format o majoritate. Şeful formaţiunii cu cea mai puternică fracţiune parlamentară devenea un an mai târziu preşedintele Comisiei Europene. Aţi ghicit probabil că vorbesc despre Luxemburg.

acum 3 zile · comentarii (2)

„Ştiri false“, „adevărul alternativ“, „post-adevăr“ - aceşti termeni au invadat în ultimii ani spaţiul mediatic. Manipularea informaţiilor este la fel de veche ca şi informaţia în sine, dar epoca digitală şi difuzarea instantanee a informaţiilor multiplică efectele. Prin urmare, manipularea se transformă într-o problemă majoră pentru democraţii, în special în contextul crizei de încredere prin care trece.

În Orientul Mijlociu şi zona Golfului Persic se desfăşoară două războaie cumplite (Siria, Yemen) unde masacrele, execuţiile, tortura sunt practici cotidiene. Şi, totuşi, presa vorbeşte rar şi marginal despre ele. În schimb, marile ziare al lumii (puteţi verifica acum New York Times şi Washington Post pentru a înţelege anvergura) îşi deschid de câteva zile ediţiile cu cel puţin trei articole despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Preşedintele Macron s-a trezit să spună că el n-a întâlnit femei care să fie „perfect educate“ şi care să aibă mulţi copii. Declaraţia a fost făcută la un banchet din statele unite oferit de Bill şi Melinda Gates; şi era menită să le „elibereze“ pe femeile africane de povara de a face mulţi copii – povară care le-ar bloca accesul la educaţie.

Concluziile şi recomandările Comisiei de la Veneţia sunt analizate acum pe toate feţele. Preşedintele Iohannis îi cere demisia ministrului Toader pentru că şi-a compromis definitiv credibilitatea. Problema este: ce urmează? Sunt obligate instituţiile noastre  să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia? Sau fac în continuare ce le taie capul, fără să ţină cont de tratatele semnate cu UE?

acum 23 ore · comentarii (16)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 5 luni · comentarii (27)