Constanţa: Directorul Spitalului de Urgenţă Constanţa şi-a dat demisia

Constanţa: Directorul Spitalului de Urgenţă Constanţa şi-a dat demisia

Deşi se afla la conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de câteva luni, directorul acestuia,  dr. Ion Niculescu şi-a depus în cursul zilei de astăzi demisia la Ministerul Sănătăţii. Acesta a declarat că părăseşte instituţia din motive personale şi nu a comentat în niciun fel decizia luată. Până va intra în posesia ordinului de încetare a activităţii  medicul îşi va desfăşura activitate

Constanţa: „Informează-te înainte de a intra la apă!“

Constanţa: „Informează-te înainte de a intra la apă!“

Organizaţia ecologistă Mare Nostrum, reprezentanţii Petrom, ai Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, ai Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa şi ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină Grigore Antipa, din Constanţa, se întâlnesc joi pentru a discuta despre importanţa monitorizării calităţii apei de îmbăiere.

Constanţa: Junior Cup Mamaia la Clubul IDU

Constanţa: Junior Cup Mamaia la Clubul IDU

În aceste zile, la Tenis Club Idu din Mamaia are loc competiţia Junior Cup Mamaia. Întrecerea se  adresează jucătorilor care au mai puţin de 16 ani. La concurs participă sportivi din România, Austria, Elveţia, Slovenia, Slovacia, Germania, Italia, Portugalia, Israel, Cipru, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii.

Constanţa: UPDATE Mazăre nu-și va pedepsi bodyguard-ul

Constanţa: UPDATE Mazăre nu-și va pedepsi bodyguard-ul

El se îndrepta spre şedinţa de consiliu local în staţiunea Mamaia, când Jaguarul său a fost tamponat de escortă. Primarul Constanţei se afla în probe cu autoturismul de lux al cărui preţ este evaluat la 100.000 de euro. Edilul trecea cu Jaguarul printr-o intersecţie când din spate a fost lovit de maşina condusă de una din gărzile sale de corp.  

Constanţa: O nouă probă de Bac

Constanţa: O nouă probă de Bac

Astăzi, peste 8.000 de absolvenţi din judeţul Constanţa au dat bacalaureatul la proba obligatorie a profilului. La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, 341 de candidaţi au dat examen scris la Matematică, Istorie sau Geografie.

Constanţa: Cristian Iosifescu „vânează“ elevii

Constanţa: Cristian Iosifescu „vânează“ elevii

Alţi doi elevi au fost eliminaţi astăzi din examenul de bacalaureat după ce au fost prinşi copiind la centrul de examinare nr. 1.348- Colegiul Tehnic de Marină Al. I. Cuza. Este pentru a doua oară când preşedintele comisiei, profesorul Cristian Iosifescu, de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, i-a surprins pe absolvenţii claselor a XII-a cu copiuţe.

Urmează o săptămână de foc pentru Liviu Dragnea. S-au tot adunat decizii manageriale eronate, care  acum stau să-i pleznească în faţă. Cine se crede deasupra tuturor şi vrea în jurul său doar slugi, aşa sfârşeşte. Şi nu e singurul conducător de partid care iese din scenă aşa. Pentru că nu ştiu adevărul elementar: cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

acum 3 ore · comentarii (8)

La câteva luni după un reuşit turneu bucureştean, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”din Chişinău revine în România, de astă dată la a XXV a ediţie a Festivalului Internaţional de la Sibiu cu, ceea ce pare a fi, una dintre piesele de rezistenţă din repertorul său. Spectacolul cu piesa Steaua fără nume, montat de Alexandru Cozub.

acum 6 ore · comentarii (0)

Este clar că avem o problemă atunci când domnia legii şi interesul naţional nu mai contează dacă cineva care vrea să facă afaceri în ţara asta trebuie să ajungă la marele jupân în birou pentru a-l face să înţeleagă rostul unei investiţii de zeci de miliarde de euro.

acum 11 ore · comentarii (4)

Cu ceva ani în urmă, când realizam un ciclu de documentare TV sub egida Academiei Franceze, a Clubului de la Roma şi a Academiei Române, am avut ocazia să-l întâlnesc foarte des pe Alexander King, unul dintre fondatorii instituţiei care grupa în acel moment, alături de cei de la Bilderberg, tot ce însemna avangarda gândirii novatoare în cele mai diverse domenii ale activităţii umane.

acum 24 ore · comentarii (20)

Prima colaborare a lui Andrei Şerban cu un teatru independent românesc e o întoarcere la rădăcinile sale americane, ale experimentelor de la teatrul La MaMa. De aceea, afirmaţia sa că Pescăruşul lui Cehov este o piesă pe care n-a înţeles-o pe deplin niciodată trebuie luată în sens metaforic. Probabil sunt puţini regizori, chiar şi în lume, care s-o fi pus în scenă de cinci ori.

Am citit zilele trecute un eseu cu caracter istoric, cu totul remarcabil. Se cheamă „România în 100 de ani- Bilanţul unui veac de istorie”, e scris de austriacul Oliver Jens Schmitt, un profesor relativ tânăr- e născut în anul 1973- care predă istoria sud-est europeană la Universitatea din Viena şi care e evident că dovedeşte o preocupare evidentă pentru românia.

Problemele deosebit de ample ridicate de situaţia statului de drept din Polonia sunt din nou considerate de europarlamentarii europeni ca fiind într-atât de importante şi urgente încât au necesitat o nouă dezbatere în plen şi au justificat o scrisoare adresată domnilor Juncker şi Timmermans de către preşedinţii principalele grupuri politice din legislativul comunitar.

acum 2 zile · comentarii (10)

O ştire a bulversat instituţiile media acum câteva zile. Administraţia prezidenţială ar face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu să demisioneze, ameninţându-l cu revocarea, în caz contrar. Discuţiile şi lămuririle ulterioare au demonstrat că nici vorbă de aşa ceva. Cel mai prost a picat domnul judecător Lăzăroiu, care şi-a schimbat declaraţiile de la o zi la alta.

acum 2 zile · comentarii (30)

Am urmărit cu atenţie, în ultimul deceniu, extinderea mişcărilor de protest din Marea Britanie şi alunecarea lor aproape imediată în nesupunere civică deşi nu erau animate de vreun ideal, să spunem. Experţii britanici au spus, pe bună dreptate, că o societate nu poate funcţiona cu explozia drepturilor în detrimentul responsabilităţilor.

acum 2 zile · comentarii (0)

Aniversarea unui sfert de veac de Teatru de stat cu numele celebrei Elvira Godeanu la Târgu-Jiu – un oraş care la sfârşitul veacului al XIX-lea abia număra 3.000 de locuitori, cum ne spune secretarul literar Ion Cepoi, avea totuşi o sală construită anume cu 300 de locuri, o performanţă în epocă –

acum 3 zile · comentarii (0)

INTERVIU / Piesele de puzzle ale politicii europene se reconfigurează chiar sub ochii noştri. Anticipând schimbările fundamentale care se vor produce în economiile ţărilor din UE, statele membre implicate în construcţia de proiecte de infrastructură energetică încearcă să obţină o poziţie cât mai avantajoasă în perspectiva perioadei de tranziţie ce se va finaliza cu decarbonizarea economiilor.

acum 3 zile · comentarii (1)

Unul dintre cele mai complicate puncte de divergenţă între SUA şi Turcia a fost închis, cu largul concurs al secretarului de Stat Mike Pompeo şi al secretarului Apărării, James Mattis. La 5 iunie, ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a convenit cu secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, în legătură cu situaţia din Kurdistanul sirian, continuând înţelegerea convenită cu predecesorul său, Rex Tillerson.

acum 3 zile · comentarii (30)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 26 zile · comentarii (26)