A încetat mandatul primarului Nicolae Matei. Fostul edil este condamnat definitiv la închisoare

A încetat mandatul primarului Nicolae Matei. Fostul edil este condamnat definitiv la închisoare

Nicolae Matei, fostul primar al oraşului Năvodari FOTO Facebook

Nicolae Matei, fostul primar al oraşului Năvodari, a fost condamnat definitiv la închisoare 1 an şi 6 luni, cu executare. Matei se întoarce după gratii, pentru a treia oară, după două reprize de arest preventiv care au durat luni de zile.

Miercuri, Prefectura Consanţa a anunţat încetarea înainte de termen a mandatului primarului Nicolae Matei. „Având în vedere adresa nr. 543/22/23.02.2016 a Curţii de Apel Constanţa, înregistrată la Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa din care reiese că, în şedinţa publică din data de 19.02.2016, în Dosarul nr. 14600/118/2013 s-a dispus admiterea apelurilor formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi aplicarea pedepsei privative de libertate a primarului Oraşului Năvodari, domnul Nicolae Matei, Prefectul Judeţului Constanţa, domnul Constantin Ion, a emis Ordinul nr.105/2016 prin care s-a constatat încetarea înainte de termen a mandatului primarului Oraşului Năvodari, domnul Nicolae Matei. Ordinul a fost comunicat primarului Oraşului Năvodari, domnul Nicolae Matei, Consiliului Local al Oraşului Năvodari şi secretarului UAT Năvodari. 
 
Ordinul a avut drept temei juridic prevederile art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004, republicată, privind prefectul şi instituţia prefectului, prevederile art. 15 alin. 2 lit. “e”, art. 16 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare şi prevederile art. 69 alin. 2, teza I, alin. 3 şi alin. 4 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare“, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Constanţa.
 
La 10 decembrie 2012, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari, judeţul Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită şi, în stare de libertate, a lui Nicolae Vâlcu, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. Nicolae Vâlcu este condamnat la 1 an de închisoare cu executare. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările