Cine trebuie să evite cireşele, delicioasele fructe ale verii. Ce reacţii periculoase pot să apară

Cine trebuie să evite cireşele, delicioasele fructe ale verii. Ce reacţii periculoase pot să apară

Cireşele, fructe delicioase, au şi contraindicaţii FOTO Adevărul

Cireşele, unele dintre cele mai delicioase fructe ale verii, care conţin o mulţime de vitamine, minerale şi antioxidanţi, sunt interzise celor care suferă de gastrită şi colită, dar şi persoanelor alergice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu o porţie de aproximativ 125g de cireşe acoperim 20-30% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, vitamină a cărui acţiune este întărită de pigmenţii antocianici (cunoscuţi şi sub numele de Vitamina P), susţin specialiştii.
 
Aceeaşi porţie de cireşe permite asigurarea a 25% din aportul zilnic recomandat de provitamina A sau caroten (vitamina indispensabila frumuseţii pielii, antioxidant celular şi factor protector împotriva cancerului). Cireşele participă în egală măsură la acoperirea nevoilor organismului de vitamina B9 sau acid folic (anti-anemic).
 
“Cireşele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, de gută sau de artrită. Cireşele elimină acidul uric şi au o acţiune energizantă asupra organismului. Datorită cantităţii importante de vitamine conţinute, cireşele sunt ideale pentru copiii în creştere. 
 
Dacă sunteţi o persoană alergică ar trebui să consultaţi medicul alergolog înainte de a consuma cireşe, deoarece acestea vă pot provoca reacţii adverse foarte neplăcute, ba chiar periculoase. Conform mai multor studii, o persoană alergică la cireşe se poate confrunta cu simptome ca: umflarea buzelor, dificultăţi respiratorii şi urticarie.
În afară de reacţia alergică, până în prezent nu se mai cunsoc alte contraindicaţii ale consumului de cireşe, exceptand persoanele care au o sensibilitate la nivelul stomacului (gastrită sau colită) ”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.
 
În afară de protejarea împotriva deteriorării radicalilor liberi, antioxidanţii (vitamina C, carotenoizii şi flavonoidele) stimulează imunitatea şi ne protejează de infecţiile bacteriene, virale şi fungice, în special cele ale colonului, tractului urinar şi ale intestinelor. Totodată, consumul regulat al acestor fructe delicioase este eficient pentru prevenirea gripei, febrei şi a gutei.

Sursa importantă de fibre 

Cireşele sunt o bună sursă de fibre, importante pentru menţinerea sănătăţii sistemului digestiv. Ele sunt foarte importante şi în prevenirea cancerului de colon, atât datorită conţinutului de fibre, cat şi conţinutului mare de antioxidanţi. Cireşele menţin sănătatea creierului şi previn pierderea memoriei. Antocianii din cireşe protejează celulele creierului împotriva stresului oxidativ şi ajută la prevenirea formării plăcilor aterosclerotice şi apariţiei bolilor neurodegenerative cum ar fi demenţa.
 

Pot fi consumate şi de diabetici 

Cireşele au o acţiune anti-infecţioasă importantă, regenerează ţesuturile, fiind extrem de utile în lupta împotriva îmbătrânirii datorita acţiunii lor regenerate şi de eliminare a toxinelor. Cireşele sunt sărace în principii nutritive de aceea pot fi consumate, fără probleme, de persoanele mai plinuţe sau de diabetici. Cireşele luptă, în egală măsură, împotriva obezităţii şi fermentării intestinale.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

EXCLUSIV Adevăratul Volodimir Zelenski, descris de regizorul cu care este prieten de 14 ani: „Iniţial, mi s-a părut ceva prostesc”

Ce consecinţe ar putea avea „umilirea Rusiei”. Verdictele a patru analişti români

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările