Mănunchi de poduri peste râul Buzău, filmat cu drona. Unul dintre ele a fost proiectat de Saligny VIDEO

Mănunchi de poduri peste râul Buzău, filmat cu drona. Unul dintre ele a fost proiectat de Saligny VIDEO

Noul pod va fi gata în vara acestui an

Lucrările la podul de la Vadu Paşii, peste râul Buzău, sunt aproape de final, iar noua construcţie ar putea fi dată în folosinţă în luna iunie. Construirea unui al treilea pod peste râul Buzău, în apropierea celor vechi, a fost soluţia mai ieftină şi mai viabilă decât refacerea unui pod monument istoric.

Ştiri pe aceeaşi temă

Podul care trebuia reparat a fost proiectat de inginerul Anghel Saligny în 1886 pentru a face legătura feroviară între Moldova şi Muntenia. În 1949, a fost transformat în pod rutier.
 
Proiectul initial prevedea recondiţionarea acestui pod rutier, şubrezit de viiturile din urmă cu peste un deceniu. 
 
După ce Ministerul Culturii a respins soluţia de reabilitare propusă, CJ Buzău a decis să renunţe la varianta recondiţionării monumentului istoric, în favoarea unei soluţii mai rapide şi mai ieftine: construirea unui nou pod, în vecinătatea celui vechi. 
 
În anul 2015, mai multe utilaje şi-au făcut apariţia în zona podului de la Vadu Paşii pentru a efectua studii geotehnice care să determine structura solului din vecinătatea pilonilor podului.
 
Lucrările au fost întârziate cu câteva luni din cauza unor viituri puternice, produse în primăvara anului 2018, care au distrus cofraje metalice şi subansamble prefabricate, ale noului pod.
                                                                                                                                   
Sursa video: Raducu P Drum
 
În paralel cu lucrările la noul pod rutier peste râul Buzău, alternativă la podul de la Mărăcineni, de pe ruta spre Moldova, autorităţile locale de pe cele două maluri trebuie să asigure conectarea rutieră.
 
Autorităţile din Vadu Paşii vor moderniza strada Oraşului, cu peste 20 de miliarde de lei vechi. ”Vom avea stâlpi de iluminat cu leduri, pe marginea drumului, iar asfaltare se va întinde pe o distanţă de peste 700 de metri, până la marginea podului. Pe marginea drumului vom monta rigole de beton pentru scurgerea apei”, spune primarul din Vadu Paşii.
 
Noul pod de la Vadu Paşii este construit cu bani de la Consiliul Judeţean Buzău şi Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26.000.000 de lei. Lucrarea este executată de un consorţiu ce are în componenţă, societatea SC Integral SA Buzău. Podul lui Saligny a fost conservat şi va rămâne închis traficului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările