Operaţiune pentru salvarea unei tinere răpite de soţul agresiv. Erau despărţiţi de două luni

0
0
Arhivă
Arhivă

O buzoiancă din Padina, despărţită de două luni, a trăit clipe de spaimă, în după-amiaza de marţi, 13 aprilie. Ea a fost răpită de soţul părăsit, care a venit cu un prieten din Dâmboviţa pentru a-l ajuta să-şi ducă planul la îndeplinire. Maşina a fost oprită la Mizil, poliţiştii găsind femeia ghemuită pe bancheta din spate.

Cei doi bărbaţi, de 33, respectiv 38 de ani, din judeţul Dâmboviţa, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Ei sunt cercetaţi de poliţiştii de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele.

Marţi, 13 aprilie, în jurul orei 15.00, poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că sora sa, de 28 de ani, din Padina, a fost luată cu forţa de doi bărbaţi, introdusă într-un autoturism, maşina fiind ulterior condusă pe DN2C, spre oraşul Pogoanele. 

Apelantul a precizat că unul dintre bărbaţi este soţul surorii sale, de care aceasta s-ar fi despărţit în fapt. Martorii spun că femeia a apucat să fugă din curte după ce bărbatul ar fi început să o lovească şi să o forţeze să intre în maşina cu care venise la Buzău.

Potrivit IPJ Buzău, în urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, poliţişti ai oraşului Pogoanele şi secţiilor rurale arondate.

Totodată, autoturismul şi ocupanţii acestuia au fost daţi în consemn către întreg dispozitivul aflat în serviciu în judeţul Buzău, dar şi poliţiştilor din judeţele învecinate. 

La numai o oră de la sesizare, în jurul orei 16.00, urmare coordonării operative a forţelor din teren de către Centrul Operaţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, poliţiştii din Prahova au identificat şi oprit maşina în trafic, pe raza oraşului Mizil. Tânăra se afla în autoturism, ghemuită pe bancheta din spate, alături de fostul partener de viaţă. 

Din declaraţiile victimei, aceasta ar fi fost luată împotriva voinţei sale, fiind şi agesată fizic de soţul său.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Pogoanele, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

 

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri