Autorităţile pornesc în căutarea depozitelor ilegale de deşeuri. Garda de Mediu anunţă sancţiuni uriaşe

0
0
Cei prinşi că aruncă deşeurile la întâmplare vor fi aspru sancţionaţi
Cei prinşi că aruncă deşeurile la întâmplare vor fi aspru sancţionaţi

Garda de Mediu Buzău, în parteneriat cu mai multe instituţii locale, desfăsoară din aprile o acţiune de amploare privind gestionarea deşeurilor şi prezervarea calităţii aerului, pe raza judeţului. Cei prinşi că aruncă deşeurile la întâmplare vor fi aspru sancţionaţi. Ei pot rămâne fără vehicule.

Autorităţile buzoiene declanşează, din această lună, ample controale, în fiecare localitate din judeţ, pentru a-i identifica pe cei care aruncă gunoaiele la întâmplare, pe domeniul public. 

Buzoienii care vor fi prinşi că nu ţin cont de lege şi aruncă deşeurile la întâmplare vor fi aspru sancţionaţi.

În cazul persoanelor fizice, amenzile pentru abandonarea deşeurilor în alte locuri decât cele special amenajate sunt de la 3.000 la 6.000 lei, iar pentru persoanele juridice de la 20.000 la 40.000 de lei.

”În materia confiscării mijloacelor de transport, se vor aplica sancţiuni operatorului de transport deşeuri găsit în neregulă, de la 15.000 la 30.000 lei, precum şi sancţiunea contraventională complementară a confiscării mijlocului de transport destinat sau folosit la săvârşirea faptei”, a declarat Carmen Ichim, comisar şef al Gărzii de Mediu Buzău.

Acţiunile sunt derulate de comisari ai Gărzii de Mediu, poliţişti şi jandarmi, care vor verifica fiecare oraş şi comună, inclusiv municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat, pentru a depista depozitele necontrolate de deşeuri.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Operaţiune pentru salvarea unei tinere răpite de soţul agresiv. Erau despărţiţi de două luni

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

 

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite